Accident din cauza anvelopelor uzate. O șoferiță s-a izbit în alt autoturism după ce nu i-a acordat prioritate de trecere

Accident din cauza anvelopelor uzate. O șoferiță s-a izbit în alt autoturism după ce nu i-a acordat prioritate de trecere

Prima ninsoare din acest an a adus și primele evenimente. Pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, după ce o șoferiță de 20 de ani nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care avea acest drept, și a intrat în coliziune cu acesta.

Potrivit polițiștilor direcționați la fața locului, tânăra avea anvelopele uzate peste limită și nici nu a putut prezenta documentele obligatorii cerute de oamenii legii.

Pentru acestea, plus neacordarea priorității de trecere, tânăra a fost sancționată cu amendă în cuantum de 1450 de lei.

„Până în acest moment au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care circulau cu autoturisme având anvelopele uzate peste limită. Ca măsură complementară, tinerei șoferițe i-au fost reținute permisul de conducere și certificatul de înmatriculare”, declară Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Polițiștii botoșăneni trag semnale de alarmă, pentru echiparea corespunzătoare a autoturismelor.

„Atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, fără anvelope de iarnă, deveniți un risc pentru dumneavoastră și pentru ceilalți participanți la trafic. De asemenea, riscați să fiți amendați și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, adaugă reprezentanții IPJ.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare și evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.

Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante.

Păstrați o distanță suficient de mare față de vehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

astăzi, 15:34
819

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

astăzi, 13:07
962

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
713

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...