A plătit sute de euro pentru un permis de conducere fals

A plătit sute de euro pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia unui bărbat din Republica Moldova, persoană cu cetăţenie română şi Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră din Botoșani, bărbatul în vârstă de 41 de ani s-a prezentat în cursul zilei de luni, în jurul orei 09:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, fiind la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, cetățeanul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia, având imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia însă acesta este titular al unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, având dreptul de a conduce fără restricţii”, precizează Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul pe care îl deţine este fals, afirmând că l-a obţinut prin intermediul unei persoane din Polonia în scopul de a-l folosi la locul de muncă pe teritoriul Germaniei.

Aceasta i-a facilitat parcurgerea unui program de conducere, în cadrul unei şcoli de şoferi în Polonia, în scopul preschimbării permisului de conducere moldovenesc recunoscut în spaţiul european doar pentru o perioadă de şase luni, cu un permis de conducere polonez. După aproximativ o lună, persoana i-a înmânat bărbatului în cauză documentele aferente şcolarizării şi noul permis de conducere, acesta din urmă plătindu-i suma de aproximativ 290 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

astăzi, 15:34
829

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

astăzi, 13:07
966

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
714

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...