Vânzători de țigări amendați și lăsați fără marfă

Vânzători de țigări amendați și lăsați fără marfă

Trei vânzători de țigări de contrabandă au fost sancționați de jandarmi, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unor controale executate în Piața Centrală din municipiul Botoșani.

Cei trei au rămas fără cele 151 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară pe care le ofereau trecătorilor și au fost amendați conform prevederilor Codului Fiscal.

Deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10000 de țigarete, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 100000 de lei, precum și cu confiscarea pachetelor de țigări.

„Începând cu data de 17 iunie 2022, constatarea și sancționarea acestei fapte se face și de către ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, în urma intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr.85 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fiscal și vamal. Tot potrivit noilor modificări ale Codului Fiscal, săvârșirea de mai multe ori, în decursul unui an calendaristic, a acestei fapte constituie infracțiune, dacă prin cumulare se depășește limita cantitativă de 10000 de țigarete, vânzătorii fiind pasibili de pedeapsa cu închisoare de la 2 ani la 7 ani în cazul în care vor fi găsiți vinovați”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
750

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1236

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
497

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...