Vânzători de țigări amendați și lăsați fără marfă

Vânzători de țigări amendați și lăsați fără marfă

Trei vânzători de țigări de contrabandă au fost sancționați de jandarmi, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unor controale executate în Piața Centrală din municipiul Botoșani.

Cei trei au rămas fără cele 151 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară pe care le ofereau trecătorilor și au fost amendați conform prevederilor Codului Fiscal.

Deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10000 de țigarete, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 100000 de lei, precum și cu confiscarea pachetelor de țigări.

„Începând cu data de 17 iunie 2022, constatarea și sancționarea acestei fapte se face și de către ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, în urma intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr.85 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fiscal și vamal. Tot potrivit noilor modificări ale Codului Fiscal, săvârșirea de mai multe ori, în decursul unui an calendaristic, a acestei fapte constituie infracțiune, dacă prin cumulare se depășește limita cantitativă de 10000 de țigarete, vânzătorii fiind pasibili de pedeapsa cu închisoare de la 2 ani la 7 ani în cazul în care vor fi găsiți vinovați”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doar 15 pacienți au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19, în ultimele 24 de ore (document)

astăzi, 12:19
17

15 persoane s-au infectat cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Din totalul persoanelor confirmate pozi...

Accident rutier în Dimăcheni. O mașină în care se aflau trei femei și un copil a intrat în coliziune cu un tractor

astăzi, 12:02
66

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Dimăcheni, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.Un autoturism, în...

Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

astăzi, 09:35
60

Astăzi, 5 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Educației, zi în care elevii și profesorii sunt liberi. Cu ocazia acestei zilei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Ș...