A plătit 250 de euro pe un buletin ca să obțină mai ușor un loc de muncă în Cehia

A plătit 250 de euro pe un buletin ca să obțină mai ușor un loc de muncă în Cehia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care era falsă.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat, miercuri, în jurul orei 15:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru a intra în țară. Acesta era pasager într-un autocar.

La controlul de frontieră, a fost descoperită asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimate datele de identitate și fotografia tânărului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unor cunoştinţe, contra sumei de 250 de euro pentru a obţine un loc de muncă în Cehia.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de copii au sărbătorit 1 iunie alături de pompierii botoșăneni (fotogalerie)

Joi, 1 Iunie 2023
91

Sute de copii au fost, astăzi, alături de pompieri. Organizate în Piața Revoluției și în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, activitățile dedicate Zilei Internaționale ...

1 iunie al micilor polițiști (fotogalerie)

Joi, 1 Iunie 2023
123

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii botoșăneni au organizat o activitate și pentru copiii lor.Întrucât de multe ori polițiștii sunt la muncă î...

Veselie și culoare pe străzile orașului Botoșani de Ziua Copilului (video)

Joi, 1 Iunie 2023
605

De Ziua Internațională a Copilului municipiul Botoșani s-a transformat într-un oraș de poveste, cu prinți, prințese, cavaleri și personaje desprinse din basme.Seria de evenimente dedi...