A plătit 250 de euro pe un buletin ca să obțină mai ușor un loc de muncă în Cehia

A plătit 250 de euro pe un buletin ca să obțină mai ușor un loc de muncă în Cehia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care era falsă.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat, miercuri, în jurul orei 15:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru a intra în țară. Acesta era pasager într-un autocar.

La controlul de frontieră, a fost descoperită asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimate datele de identitate și fotografia tânărului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unor cunoştinţe, contra sumei de 250 de euro pentru a obţine un loc de muncă în Cehia.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
19

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
177

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...

O doamnă preia conducerea APIA Botoșani, după trimiterea la pensie a lui Liviu Zaharia! (foto, video)

astăzi, 13:39
592

Elena Lăzăruc preia conducerea interimară a Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din Botoșani.Postul a rămas neocupat după ce Liviu Zaharia a împlinit c...