Viața cu Covid - 19. Testul pentru depistarea Coronavirusului poate fi făcut contracost la Spitalul Județean Mavromati

Viața cu Covid - 19. Testul pentru depistarea Coronavirusului poate fi făcut contracost la Spitalul Județean Mavromati

Botoșănenii au posibilitatea de a-și face testul pentru depistarea Corronavirusului la cerere, contracost, valoarea unui test fiind de 270 lei.

Prioritate au pacienții care se prezintă la serviciul UPU și care, în urma evaluării medicului infecționist, sunt testați pentru Covid-19, dar și pacienții care necesită internare în regim de urgență. Categoriile de persoane care pot solicita contracost acest test sunt cele care practică anumite activități sportive dar persoanele care călătoresc în străinătate, cu recomandarea medicului de familie sau a medicului de medicină a muncii.

„Prioritate au pacienții care se prezintă în serviciul UPU și care prezintă criterii de contaminare conform definiției de caz actualizată. În urma evaluării medicului infecționist sunt testați pentru Covid-19. De asemenea,  prioritate au și pacienții care necesită internare  în regim de urgență. La Spitalul Județean „Mavromati” se practică și testarea la cerere, contracost. Categoriile de persoane care pot solicita testarea contracost sunt persoanele care au o motivație obiectivă: practică anumite activități sportive sau persoane care călătoresc în străinătate, fie pentru muncă sau alte activități, dar cu recomandarea medicului de familie sau a medicului de medicină a muncii”, a specificat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean “Mavromati” Botoșani.

Contravaloarea unui test Covid  este de 270 lei  iar sumele încasate reprezintă venituri proprii ale Spitalului Județean. De asemenea, recoltările se fac în limita a 20 de teste pe zi, în intervalul orar 7.30-10.30, de luni până vineri. Pacienții pot să se programeze în prealabil la punctul de recoltare amenajat în curtea spitalului sau la numărul de telefon 0231.518.812, interior 1087, între orele 12.00-14.00.

 

Spune-ne opinia ta