Vești bune de la Spitalul „Mavromati”: pe secția de ATI nu mai este internat niciun pacient infectat cu Covid-19

Vești bune de la Spitalul „Mavromati”: pe secția de ATI nu mai este internat niciun pacient infectat cu Covid-19

Spitalul Judeţean„Mavromati” nu mai are niciun pacient pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă Covid.

 Unitatea sanitară a rămas cu mai multe zone tampon COVID 19 și doar cu 18 paturi pentru pacienții pozitivi, după ce cazurile au scăzut la nivelul județului.

„Este vorba de o zonă tampon de la etajul patru al spitalului, unde sunt secțiile ORL-Oftalmologie și Neurochirurgie și o altă zonă tampon pe secția medicală I, de la etajul III”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

În cadrul sectiei Boli Infectioase Adulti sunt alocate în prezent 56 paturi pentru pacienții Covid, iar pavilionul Boli Infectioase Copii are în structura 35 paturi care asigura asistenta medicala pentru patologia bolilor infectioase non-covid.

La nivelul spitalului județean au rămas sectoare tampon care au alocate un număr de 65 paturi în care inițial sunt internați pacienții până la primirea rezultatelor RT-PCR, ulterior fiind transferați în secțiile non-covid.

Pacienții vaccinați sau care au trecut prin boala în ultimele 90 zile sunt internați direct în sectorul non-covid.

De asemenea, unele dintre secții vor reveni la activitatea normală. Blocul operator va funcționa la capacitate maxima cu nouă săli de operație pentru toate specialitățile chirurgicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
13

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
44

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
156

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...