Vești bune de la Spitalul „Mavromati”: pe secția de ATI nu mai este internat niciun pacient infectat cu Covid-19

Vești bune de la Spitalul „Mavromati”: pe secția de ATI nu mai este internat niciun pacient infectat cu Covid-19

Spitalul Judeţean„Mavromati” nu mai are niciun pacient pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă Covid.

 Unitatea sanitară a rămas cu mai multe zone tampon COVID 19 și doar cu 18 paturi pentru pacienții pozitivi, după ce cazurile au scăzut la nivelul județului.

„Este vorba de o zonă tampon de la etajul patru al spitalului, unde sunt secțiile ORL-Oftalmologie și Neurochirurgie și o altă zonă tampon pe secția medicală I, de la etajul III”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

În cadrul sectiei Boli Infectioase Adulti sunt alocate în prezent 56 paturi pentru pacienții Covid, iar pavilionul Boli Infectioase Copii are în structura 35 paturi care asigura asistenta medicala pentru patologia bolilor infectioase non-covid.

La nivelul spitalului județean au rămas sectoare tampon care au alocate un număr de 65 paturi în care inițial sunt internați pacienții până la primirea rezultatelor RT-PCR, ulterior fiind transferați în secțiile non-covid.

Pacienții vaccinați sau care au trecut prin boala în ultimele 90 zile sunt internați direct în sectorul non-covid.

De asemenea, unele dintre secții vor reveni la activitatea normală. Blocul operator va funcționa la capacitate maxima cu nouă săli de operație pentru toate specialitățile chirurgicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacole pentru toate vârstele la Teatrul „Mihai Eminescu”, în weekend

astăzi, 12:40
19

La finalul acestei săptămâni, iubitorii de teatru vor putea viziona două mari spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Astfel, sâmbă...

Consiliul Județean din Botoșani cere urgentarea construirii heliportului medical

astăzi, 12:08
62

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ), a solicitat conducerii Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor date referitoare la stadiul proiec...

Încă un înger a urcat la ceruri: Sofia, fetița care lupta să trăiască din primele clipe de viață, a murit

astăzi, 09:55
262

Micuța Sofia, copilul pentru care zeci de oameni și Asociații s-au implicat să o țină în viață chiar din primele minute, s-a stins din viață la doar 8 luni de zile, în cursul zil...