Botoșaniul iese cu pași accelerați din pandemia Covid-19

Botoșaniul iese cu pași accelerați din pandemia Covid-19

Județul Botoșani are tot mai multe zile în care oficialii anunță că nu mai înregistrează niciun caz de Covid -19.

Datele făcute publice de Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani arată că în ultimele 24 de ore, pentru a treia oară în această săptămână, nu au mai fost înregistrate cazuri Covid-19 la Botoșani. Iar acest lucru chiar dacă au fost efectuate teste.

Nu mai puțin de 14.057 botoșăneni s-au infectat cu Covid-19 începând de la startul pandemiei, în 2020, din care cea mai mare parte s-au vindecat.

Botoșaniul iese din pandemie însă cu aproape 700 de decese, în timp ce 30 de cazuri încă mai sunt active pe teritoriul unui județ unde rata de infectare este astăzi de 0,07%.

Pe de altă parte, cel mai interesant este că această scădere a numărului de cazuri noi se suprapune pe scăderea numărului de vaccinări, ceea ce ar putea întări presupunerea că Botoșaniul a ajuns la faza de imunitate de grup.

Specialiștii susțin că pentru a obţine imunizarea colectivă, 67% din populaţie trebuie să fi fost infectată sau vaccinată, ceea ce ar pune foarte serios în discuție cifra totală a populației din județul Botoșani.

La un calcul simplu, ar rezulta că la o populație a județului de 412.626 persoane, pentru imunizarea colectivă trebuiau să facă vaccin sau să se infecteze nu mai puțin de 276.459 de persoane, o cifră impresionantă față de vaccinurile administrate în județ și numprul celor declarați infectați.

Singura exlicație rațională ar fi că populația totală este cu mult mai mică decât cifrele oficiale, poate chiar sub jumătate.  

 

Spune-ne opinia ta