Valeriu Gheorghiță: "Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze”

Valeriu Gheorghiță: "Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze”

Relaxările intrate în vigoare începând de sâmbătă demonstrează eficienţa măsurilor luate de autorităţi până în prezent, situaţia intrând într-o perioadă de control din punct de vedere epidemiologic, a afirmat coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță: "Este important să consolidăm această evoluţie favorabilă din punct de vedere a pandemiei, să avem predictibilitate şi stabilitate pe termen lung, încât, progresiv, să putem să ridicăm şi alte restricţii şi să nu mai stăm cu teama că ne întoarcem la un punct zero, că ne lovim de o creştere a numărului de cazuri şi de un sistem medical care nu poate face faţă. Este important să conştientizăm cu toţii importanţa vaccinării, singura măsură care ne oferă pe termen lung stabilitate din punct de vedere epidemiologic şi care ne oferă siguranţă mai mare comunităţilor noastre şi a ţării în general."

Medicul militar a făcut un apel către primari, în special către cei din din zona rurală, să sprijine campania de imunizare.

Valeriu Gheorghiță: "Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze. Oamenii nu găsesc locul, timpul, integrat în activitatea lor de zi cu zi. Aş lansa un apel un apel către toţi primarii să creeze modalităţi suplimentare adaptate la condiţiile comunităţii respective, deoarece ei cunosc cel mai bine realitatea la faţa locului. Şi rolul nostru este să sprijinim orice astfel de iniţiativă", a precizat colonelul Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, în şcoli se respectă "regulile mult mai bine decât în alte medii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
84

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
84

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
52

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...