Ce documente trebuie să prezinte cetățenii la evenimentele private

Ce documente trebuie să prezinte cetățenii la evenimentele private

În cadrul evenimentelor private – nunți, botezuri, mese festive -, premierul Florin Cîțu a menționat impunerea unei limite în ceea ce privește numărul de persoane participante, dar la fel de important este și faptul că participanții trebuie să fie obligatoriu vaccinați.

Persoanele participante la evenimentele de felul acesta vor fi verificate dacă sunt sau nu sunt imunizate împotriva coronavirusului. Cetățenii trebuie să prezinte CNP-ul astfel încât STS să poată verifica numele persoanei în baza de date. Deci prezentarea cărții de identitate este suficientă. Cetățenii nu trebuie să aibă cu ei adeverința de vaccinare.

Adeverința de vaccinare nu poate lipsi

Spre deosebire de evenimentele private, în cazul verificărilor demarate la nivelul sălilor de sport, lucrurile vor funcționa diferit. Cetățenii trebuie să prezinte adeverința de vaccinare, în format electronic sau print. Măsura în cauză a fost decisă deoarece sălile de fitness nu au acces la baza de date STS.

Reamintim că Executivul a decis, ieri, ca începând de astăzi sălile de fitness să funcționeze la o capacitate de 50%. Dacă România va atinge obiectivele pe care Guvernul le va stabili în ceea ce privește rata de imunizare a cetățenilor, de la 1 iunie se poate discuta și despre noi măsuri de relaxare.

Proprietarii sălilor care nu respectă regulile vor fi sancționați, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, într-o conferința de presă.

Decizia Comitetului de Urgenta mai prevede ca „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
91

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
41

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
62

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...