Unitatea mobilă pentru screening de cancer de sân a IRO ajunge în județul Botoșani

Unitatea mobilă pentru screening de cancer de sân a IRO ajunge în județul Botoșani

Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași a prezentat marți, 21 iunie, o unitate mobilă pentru screening de cancer de sân, cu care se vor face mamografii gratuite în toate județele Moldovei și în Constanța, Vrancea, Tulcea și Buzău.

„Cabinetul imagistic pe roți” va ajunge în regiunile Nord-Est și Sud-Est, pentru testarea a 30.000 de femei cu vârste între 50 și 69 de ani care au acces limitat la servicii medicale. Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a fost achiziționată de IRO Iași în cadrul proiectului „ONCOFEM - Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” și a costat aproximativ 2,5 milioane de lei, fiind fonduri europene.

Reprezentanții IRO vor avea nevoie de sprijinul autorităților locale, al medicilor de familie și al asistenților medicali comunitari.

Programul deplasărilor unității mobile va fi anunțat în fiecare lună pe pagina de Facebook a IRO Iași. Valoarea totală a proiectului ONCOFEM este de 38 de milioane de lei și se derulează până în decembrie 2023.

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în Botoșani, până duminică dimineaţa

astăzi, 11:07
19

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Botoșani.Potrivit ANM, atențion...

Incendiu devastator într-o gospodărie din județ

astăzi, 08:15
192

Două anexe din gospodăria unui localnic din Miorcani au fost distruse de flăcări, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 100 de păsări arzând în incendiu, a declarat purtă...

VIDEO: Primarul care a cumpărat o mașină de 52.000 de euro din banii cetățenilor, mândru de investiție. „E o diferență calitativă extraordinară”

Vineri, 1 Iulie 2022
1190

O mașină electrică în valoare de 52.000 de euro a împărțit în două tabere comuna Durnești din județul Botoșani. Mașina cumpărată de primar va face drumuri prin cele șase...