Unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani rămâne închisă pentru alte două săptămâni (video)

Unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani rămâne închisă pentru alte două săptămâni (video)

După ce în urmă cu zece zile a fost închisă complet din cauza unor infiltraţii în plafon, acum, echipa din Turcia care trebuia să facă verificările, a intrat în izolare, pentru că unul dintre specialişti a fost confirmat cu noul coronavirus. Asta înseamnă că încă două săptămâni, unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani va rămâne închisă, potrivit Știri.TVR.ro.

Unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Județean de Urgență Botoșani a fost închisă în urmă cu aproape două săptămâni.

Și asta după ce au apărut infiltrații la nivelul plafonului unității, iar personalul medical a sesizat că din tavan picură apă în salonul bolnavilor. Autoritățile au luat decizia că unitatea să fie închisă până la rezolvarea situației.

La sfârșitul săptămânii trecute a ajuns în Botoșani o echipa din Turcia pentru a o repara. Această a dat asigurări că unitatea mobilă de AȚI poate fi redeschisă, dar mai trebuiau făcute unele verificări după ce echipa se întorcea dintr-o vizită de lucru la Timișoara.

În prezent, pacienții infectați și care sunt în stare gravă sunt internați în secția AȚI a Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Doar trei locuri mai sunt libere din cele 15 disponibile. Construite pe structura unei semiremorci, unitățile mobile sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Fabricate în Turcia, însă, acestea nu par a fi pregătite pentru condițiile meteo din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii au început deja aprovizionarea pentru masa de Paște. Care sunt cele mai căutate produse

astăzi, 09:20
29

Cu două săptămâni înainte de Paște, mulți români au început deja aprovizionarea pentru masa de sărbători.Vor friptură de miel, drob, verdețuri, ouă roșii ori coz...

DSP: de la începutul pandemiei, peste 13.000 de botoșăneni s-au infectat cu noul coronavirus

astăzi, 08:39
82

Peste 20% dintre persoanele cu vârsta de peste 85 de ani din judeţul Botoşani care s-au infectat cu SARS-COV-2 au decedat de la începutul pandemiei, potrivit statisticilor realizate de D...

Tradițiile românilor: 17 aprilie, Sfântul Mucenic Simeon, episcopul Persiei (Pomenirea morților)

astăzi, 08:27
50

Sfântul Mucenic Simeon, episcopul Persiei, este pomenit în calendarul creştin ortodox la 17 aprilie.Sfântul Simeon a fost chinuit şi omorât în timpul persecuţiilor...