Explozie de cazuri de Covid-19 la Havârna, după slujba de Bobotează. Se cere carantinarea localității

Explozie de cazuri de Covid-19 la Havârna, după slujba de Bobotează. Se cere carantinarea localității

Rata de infectare cu virusul COVID-19 în localitatea Havârna, din judeţul Botoşani, a crescut vineri la 7,66 cazuri la 1.000 de locuitori, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei.

Indicele de răspândire a infecţiei a crescut în ultimele 24 de ore cu 0,7%, în condiţiile în care joi acest indicator era de 6,96 la o mie de locuitori.

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 a reprezentat-o slujba religioasă de Bobotează, a declarat, vineri, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Nechifor.

“Din analiza situaţiei epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speţă Boboteaza”, a afirmat Dan Nechifor, transmite Agerpres.

Acesta a precizat că poliţiştii şi jandarmii vor intensifica acţiunile de control în zona respectivă, în special pe parcursul serii, astfel încât virusul să nu fie răspândit şi în celelalte sate ale comunei Havârna.

Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate.

Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori, iar în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri de infectare cu COVID-19.

La nivelul judeţului Botoşani, indicele de infectare cu noul coronavirus era vineri de 1,47 cazuri la 1.000 de locuitori.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
78

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...