Un copil și un bărbat, din Botoșani, diagnosticați cu meningită!

Doi botoșăneni, aflați în stare gravă, au fost transferați la Iași, după ce au fost diagnosticați cu o formă severă de meningită meningococică.

Un copil și un bărbat, din Botoșani, diagnosticați cu meningită!

Este vorba de un copil de un an și 11 luni, din municipiul Botoșani, și un bărbat din mediul rural, cei doi pacienți nevând legătură unul cu celălalt.

Aceștia nu au ajuns la spital de la primele simptome ale bolii, motiv pentru care afecțiunea s-a agravat, fiind trimiși la Clinica de Boli Infecțioase din Iași. 

„Ambele cazuri sunt cu meningococ, prezintă o formă clinică severă, motiv pentru care au fost transferate la Clinica de Boli Infecţioase Iaşi, iar familiile au fost supuse unui tratament de profilaxie, fiind vorba de o boală extrem de contagioasă”, a precizat medicul epidemiolog şef Ecaterina Chihaia, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoşani. 

Specialiștii atenționează cetățenii ca la orice mic semn de boală să se prezinte la medic.

Meningita meningococica este o forma de meningita cu evolutie severa, de obicei letala in absenta tratamentului si care prezinta un risc de sechele importante. Prezinta o incubatie scurta de maxim 7 zile, dupa care debuteaza cu febra, frisoane, alterarea starii generale, cefalee.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
55

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
86

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
38

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...