Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Tumoare de 10 kg extirpată de medicii de la Spitalul Mavromati!

Medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati au extirpat o tumoare gigant, pacienta fiind o femeie în vârstă de 71 de ani din judeţul Botoşani.

Botoşăneanca a fost internată pe Secţia chirurgie generală, având o tumoare abdominală care cântărea nu mai puţin de 10 kilograme.

Boala de care suferea acesta a debutat în urmă cu trei ani, dar în ultimele luni, pe fondul unui incident nefericit în familie, tumoarea a crescut din ce în ce mai mult în dimensiune fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Operaţia a decurs bine, dar riscurile nu au trecut, iar pacienta va mai rămâne o periodă sub supravegherea medicilor, pe Secţia de terapie intensivă.

„Este acum riscul presiunii de pe aparatul circulator, care poate genera tulburări cardiace şi respiratorii. Cu o presiune în creştere, înceată şi constantă corpul se poate acomoda, dar acum toată zona care a fost comprimată de acea tumoră, tubul digestiv, vena cavă, aorta, a fost eliberată de presiune şi reacţionează atipic”, a spus medicul primar chirug Iulian Preda.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
269

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
418

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
560

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...