Tot mai puțini botoșăneni interesați de vaccinare

Tot mai puțini botoșăneni interesați de vaccinare

Deși numărul de cetățeni ai județului Botoșani imunizați împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 111.692, de pe o zi pe alta tot mai puțini botoșăneni sunt interesați de vaccinare, arată datele transmise de către conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, manager DSP, în cursul zilei de luni, 17 ianuarie, s-au imunizat doar 255 de botoșăneni.

Asta în condițiile în care, în primele două săptămâni ale anului 2022 s-au vaccinat un număr de 5.251 de persoane.

„Am ajuns la un număr de persoane imunizate de 111.692. În prima săptămână, 1 – 7 ianuarie, s-au imunizat un număr de 2590, în săptămâna 7 – 14 ianuarie un număr de 2661, iar ieri 255. Sunt puțini, dar cu pași mici vom crește procentul de vaccinare în județ. Acum perioada asta avem și foarte mulți care au trecut prin boală”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, director DSP.

Cadrul medical a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă, susținută în cursul zilei de marți, 18 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, ce rost mai au toate cele 10 centre de vaccinare din județul Botoșani, dacă într-o zi nici măcar 300 de cetățeni nu se imunizează.

Aceasta a afirmat că „noi putem închide centrele, dar dacă le închidem ar însemna să nu le dăm o șansă celor care vor să se vaccineze și să îi punem în situația în care să vină la Botoșani. Sunt zone în care medicii de familie nu vaccinează. Dar am putea reconfigura programul de lucru pe anumite centre, unde activitatea este mai redusă”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
44

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
171

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
408

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...