Toate secțiile Spitalului Județean vor fi supuse unui audit medical extern

Toate secțiile Spitalului Județean vor fi supuse unui audit medical extern

Toate secțiile Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” vor fi evaluate printr-un audit medical extern, pe care autoritățile îl comandă pe fondul neregulilor descoperite în activitatea Maternității.

Anunțul a fost făcut de fostul manager al SJU, Angel Călin, cu puțin timp înainte ca acesta să demisioneze din funcția de conducere.

„Vă pot garanta faptul că vom fi foarte exigenți, cei care au greșit vor plăti, măsurile luate încă de după fapta întâmplată, adică de luni, a fost suspendată întreaga tură care a fost în noaptea cu pricina de serviciu pe o perioadă de 90 de zile, cu posibilitatea de prelungire sau de revenire, asta în funcție de cum se vor derula cercetările organelor de anchetă.

Vă pot spune faptul că aceste măsuri nu sunt suficiente și probabil că în imediata vecinătate a timpului următor vom achiziționa un serviciu extrem de audit medical, suntem deja în procedură, care va fi aplicat la început pentru secția de maternitate și apoi va fi extins la toate secțiile spitalului Mavromati. Vrem să îndreptăm lucrurile, vrem să arătam transparență, vrem să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat. Vreau să vă spun că dacă echipa medicală a avut o eroare, vor răspunde. Dacă noi, ca și spital, proceduri, au fost imperfecțiuni, vom răspunde”, a declarat Angel Călin, miercuri, într-o conferință de presă.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a afirmat că rezultatele auditului medical vor produce consecințele adecvate și vor îmbunătăți calitatea actului medical.

„Vom pune în aplicare toate măsurile ce vor rezulta din auditul extern comandat de conducerea Spitalului, indiferent cât de dure vor fi acestea. Botoșănenii nu merită un astfel de tratament din partea unor medici și nu vom renunța de la obiectivul nostru de a îmbunătăți serviciile medicale și de a investi și mai mult în sistemul sanitar, chiar dacă va trebui să ne luptăm cu opoziția sistemului medical. Este timpul ca și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România să-i pedepsească exemplar pe cei care au greșit și să facă front comun cu administrația pentru a îmbunătăți calitatea actului medical”, a afirmat Federovici, într-o conferință susținută în aceeași zi.

Conducerea SJU „Mavromati” a fost preluată interimar de medicul Monica Adăscăliței, fost manager al Direcției de Sănătate Publică.

 

Spune-ne opinia ta