Cine controlează dacă medicii respectă programul de la stat înainte de a merge să consulte în cabinete private?

​Deşi nu este ilegal, unii medici ajung să lucreze la spital de stat, dar şi în alte unităţi private, unde cheamă pacienţii de la stat pentru consultaţii plătite.

Cine controlează dacă medicii respectă programul de la stat înainte de a merge să consulte în cabinete private?

   Foto: zf.ro

În acest mod, mulţi medici au programul plin chiar şi două-trei luni la stat, operând şi la privat contra cost în acelaşi timp. Cine îşi asumă separarea muncii din privat de cea de la stat?

În timp ce pacienţii aşteaptă cu orele să vină medicii să le acorde asistenţă medicală în spitalele de stat, uneori prea târziu, aşa cum a fost cazul tinerei mame din Botoşani, sunt medici care lucrează şi la stat, şi în mai multe spitale sau cabinete private.

Mai mult, în cazul femeilor însărcinate este deja o practică să meargă la privat pentru consultaţii şi să nas­că la stat, cu acelaşi medic de la privat. Este o lipsă de etică profesională, spun specialiştii, medici, manageri, în alte state nu se întâmplă acest lucru.

Totuşi, în afară de Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, niciun alt ministru nu a vorbit despre aceste practici ale medicilor şi nu a propus soluţii. Astfel, o situaţie care durează de ani de zile este perpetuată, în vreme ce România pregăteşte medici pentru export, deficitul de personal fiind unul major, iar mulţi medici alegând spitale din Occident.

Inclusiv la Spitalul Judeţean Botoşani, şefa de secţie de ginecologie, cu salariul de 16.000 lei lunar, la ora 14.00 oferă consultaţii în cabinet privat, potrivit informaţiilor obținute de Ziarul Financiar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
40

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...

Masă sănătoasă pentru aproximativ 11.000 de elevi din județul Botoșani!

astăzi, 09:46
84

10.786 de elevi din județul Botoșani vor primi, în anul școlar 2023-2024, o masă sănătoasă la școală.Programul „Masă caldă în școli” a fost înlocuit cu Pr...

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

astăzi, 09:11
502

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, v...