Sute de pacienți internați în spital vor primi meniu special de Paște

Aproximativ 500 de pacienţi internaţi la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botosani vor avea parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, meniul va fi adaptat patologiilor pentru care se află internați, din care nu vor lipsi pasca cu brânză de vaci, ouăle roșii și friptura de pui.

Din cei circa 500 de pacienți, 230 sunt internați la sediul central al spitalului, 200 de pacienți la secțiile de  Psihiatrie, 30 de pacienți la secțiile de Boli Infecțioase, iar 40 la pediatrie.

„Sărbătorile Pascale reprezintă pentru majoritatea dintre noi momente de spiritualitate, de meditație și introspecție împletite cu bucuria de a fi împreună cu persoane dragi. Dar, pentru unii semeni de-ai noștri aceste sărbători înseamnă lupta cu o boală gravă, confruntarea cu o intervenție chirurgicală sau o altă boală care necesită internarea pe o secție din spital. Încercăm să aducem un strop de bucurie, un crâmpei din atmosfera Sărbătorilor Pascale tuturor pacienților internați în spital, care sunt departe de familie, cu ocazia acestei sărbători”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean din Botoșani.

În dimineața de Paște pacienții care nu au afecțiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cașcaval, șuncă, măsline și ouă roșii, dar și pască cu brânză de vaci, cozonac.

La masa de prânz pacienții care nu au recomandarea unei diete speciale, vor servi ciorbă a la grec, piure de cartofi cu piept și pulpe de pui, salată de sfeclă roșie și varză, iar ca desert nu vor lipsi merele proaspete, cozonacul, napolitanele și biscuiții eugenia.

În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include la micul dejun șuncă presată, cașcaval, ou roșu, măsline, unt, brânză telemea, ou roșu, pască cu brânză de vaci, iar la masa de prânz vor fi servite ciorbe și supe pe bază de legume, iar la felul II preparate din legume și orez cu piept și pulpă de pui, cozonac, iar la cină preparate pe bază de lactate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deputatul Marius Budăi a explicat la DC News cum a eliminat pragul la pensii, de 9,4% din PIB, pus în PNRR de către PNL și USR. Au fost implicate și sindicatele europene

astăzi, 20:10

Social-democratul le-a arătat oficialilor europeni că nicio altă țară europeană nu a scris în Planul său pentru Redresare și Reziliență un prag raportat la PIB care să limiteze creșt...

Locuință dintr-o localitate din Botoșani, cuprinsă de flăcări: Proprietarul a suferit arsuri!

astăzi, 19:30

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază, într-o casă din localitatea Draxini. Bunurile aflate într-o încăpere au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale ...

Cosmin Andrei: „Am atins pragul de 10.000 de botoșăneni care au răspuns la consultarea publică privind evacuarea chiriașilor agresivi din Centrul Vechi!”

astăzi, 18:40

„Le mulțumesc tuturor botoșănenilor care au răspuns consultării privind evacuarea chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric. În urma susținerii pe care am primit-o de la dumneavoa...