Aproximativ 500 de pacienţi internaţi la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botosani vor avea parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale.
Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, meniul va fi adaptat patologiilor pentru care se află internați, din care nu vor lipsi pasca cu brânză de vaci, ouăle roșii și friptura de pui.
Din cei circa 500 de pacienți, 230 sunt internați la sediul central al spitalului, 200 de pacienți la secțiile de Psihiatrie, 30 de pacienți la secțiile de Boli Infecțioase, iar 40 la pediatrie.
„Sărbătorile Pascale reprezintă pentru majoritatea dintre noi momente de spiritualitate, de meditație și introspecție împletite cu bucuria de a fi împreună cu persoane dragi. Dar, pentru unii semeni de-ai noștri aceste sărbători înseamnă lupta cu o boală gravă, confruntarea cu o intervenție chirurgicală sau o altă boală care necesită internarea pe o secție din spital. Încercăm să aducem un strop de bucurie, un crâmpei din atmosfera Sărbătorilor Pascale tuturor pacienților internați în spital, care sunt departe de familie, cu ocazia acestei sărbători”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean din Botoșani.
În dimineața de Paște pacienții care nu au afecțiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cașcaval, șuncă, măsline și ouă roșii, dar și pască cu brânză de vaci, cozonac.
La masa de prânz pacienții care nu au recomandarea unei diete speciale, vor servi ciorbă a la grec, piure de cartofi cu piept și pulpe de pui, salată de sfeclă roșie și varză, iar ca desert nu vor lipsi merele proaspete, cozonacul, napolitanele și biscuiții eugenia.
În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include la micul dejun șuncă presată, cașcaval, ou roșu, măsline, unt, brânză telemea, ou roșu, pască cu brânză de vaci, iar la masa de prânz vor fi servite ciorbe și supe pe bază de legume, iar la felul II preparate din legume și orez cu piept și pulpă de pui, cozonac, iar la cină preparate pe bază de lactate.