Sunt cunoscute pentru vitamina C, însă conţin secretul împotriva cancerului: Efectele miraculoase asupra organismului

Portocalele, căci despre ele este vorba, au un conținut ridicat de vitamina C, vitamină ce protejează împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi.

Sunt cunoscute pentru vitamina C, însă conţin secretul împotriva cancerului: Efectele miraculoase asupra organismului

   Foto: Natur House

Vitamina C și antioxidanții care se găsesc în portocale întăresc sistemul imunitar al organismului, ajutându-l să lupte împotriva bolilor

Conform anumitor cercetări, în compoziția portocalelor se găsește un compus numit D-limonen ce poate preveni apariția anumitor forme de cancer precum cancerul la plămâni, cancerul la sân, cancerul de piele, cancerul la stomac și la colon etc., potrivit exquis.ro.

Portocalele conțin peste 170 de fitochimicale și peste 60 de flavonoide, multe având puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Portocalele conțin tiamină (B1), riboflavină (B2), niacina (B3), vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu, cupru, vitamina C, menționează exquis.ro.

În compoziția portocalelor se află și potasiul, un mineral cu o funcție importantă în funcționarea optimă a inimii, dar și a activității nervoase și musculare.

Consumul de portocale are și un efect benefic asupra pielii

Portocalele abundă în betacaroten, un antioxidant puternic ce împiedică îmbătrânirea celulară și protejează pielea împotriva radicalilor liberi.

Portocalele și mai ales sucul de portocale contribuie la prevenirea apariției bolilor la rinichi, dar și la reducerea formării de pietre la rinichi. Consumați însă cu moderație sucul de portocale căci acidul din suc poate dăuna smalțului dinților, ne recomandă exquis.ro.

Portocalele sunt bogate în polifenoli, antioxidanți ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii, protejând în același timp și împotriva infecțiilor virale.

Consumul de portocale contribuie și la menținerea vederii căci portocalele conțin carotenoizi. Acești compuși speciali sunt convertiți ulterior de către organism în vitamina A, prevenind astfel degenerarea maculară oculară. În plus, potasiul și vitamina C care se regăsesc în compoziția portocalelor au și ele efecte benefice asupra vederii.

Portocalele previn apariția bolilor de inimă și reglează tensiunea arterială

Hesperidina reduce nivelul de colesterol din sânge și împiedică depunerea sa pe artere, protejând astfel împotriva bolilor cardiovasculare. Mai mult, magneziul din din portocale contribuie şi el la menţinerea unei tensiuni arteriale bune.

Creierul beneficiază şi el de pe urma consumului de portocale

Acidul folic conţinut de portocale ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii creierului, fiind de aceea recomandate chiar şi femeilor însărcinate.

Ca orice fruct, portocalele conţin şi zaharuri. Au un indice glicemic rezonabil, de 40, fiind de aceea indicate chiar şi persoanelor care suferă de diabet (consumate bineînţeles cu moderaţie), menționează exquis.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...