Vitamina C și antioxidanții care se găsesc în portocale întăresc sistemul imunitar al organismului, ajutându-l să lupte împotriva bolilor
Conform anumitor cercetări, în compoziția portocalelor se găsește un compus numit D-limonen ce poate preveni apariția anumitor forme de cancer precum cancerul la plămâni, cancerul la sân, cancerul de piele, cancerul la stomac și la colon etc., potrivit exquis.ro.
Portocalele conțin peste 170 de fitochimicale și peste 60 de flavonoide, multe având puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
Portocalele conțin tiamină (B1), riboflavină (B2), niacina (B3), vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu, cupru, vitamina C, menționează exquis.ro.
În compoziția portocalelor se află și potasiul, un mineral cu o funcție importantă în funcționarea optimă a inimii, dar și a activității nervoase și musculare.
Consumul de portocale are și un efect benefic asupra pielii
Portocalele abundă în betacaroten, un antioxidant puternic ce împiedică îmbătrânirea celulară și protejează pielea împotriva radicalilor liberi.
Portocalele și mai ales sucul de portocale contribuie la prevenirea apariției bolilor la rinichi, dar și la reducerea formării de pietre la rinichi. Consumați însă cu moderație sucul de portocale căci acidul din suc poate dăuna smalțului dinților, ne recomandă exquis.ro.
Portocalele sunt bogate în polifenoli, antioxidanți ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii, protejând în același timp și împotriva infecțiilor virale.
Consumul de portocale contribuie și la menținerea vederii căci portocalele conțin carotenoizi. Acești compuși speciali sunt convertiți ulterior de către organism în vitamina A, prevenind astfel degenerarea maculară oculară. În plus, potasiul și vitamina C care se regăsesc în compoziția portocalelor au și ele efecte benefice asupra vederii.
Portocalele previn apariția bolilor de inimă și reglează tensiunea arterială
Hesperidina reduce nivelul de colesterol din sânge și împiedică depunerea sa pe artere, protejând astfel împotriva bolilor cardiovasculare. Mai mult, magneziul din din portocale contribuie şi el la menţinerea unei tensiuni arteriale bune.
Creierul beneficiază şi el de pe urma consumului de portocale
Acidul folic conţinut de portocale ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii creierului, fiind de aceea recomandate chiar şi femeilor însărcinate.
Ca orice fruct, portocalele conţin şi zaharuri. Au un indice glicemic rezonabil, de 40, fiind de aceea indicate chiar şi persoanelor care suferă de diabet (consumate bineînţeles cu moderaţie), menționează exquis.ro.