Subprogram destinat copiilor care suferă de diabet zaharat

În judeţul Botoşani sunt monitorizaţi, la această oră, 63 de copii cu diabet. Ministerul Sănătăţii a decis că Programul național de diabet zaharat se va reorganiza în două subprograme distincte, unul destinat adulților cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat de tip 1.

Subprogram destinat copiilor care suferă de diabet zaharat

Pe 25 iunie 2018, miniştrii Finanțelor şi Sănătății s-au întâlnit, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, cu reprezentanți ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și ai Federației Asociațiilor Pacienților Diabetici, prilej cu care au fost identificate posibilitățile de finanțare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticați cu diabet, în cadrul Programului național de diabet. Ca urmare a întâlnirii, s-a stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, în cadrul Programului Național pentru Diabet Zaharat.

În judeţul Botoşani sunt monitorizaţi, la această oră, 63 de copii cu diabet. Aceștia vor beneficia de acest subprogram, după ce Ministerul Sănătăţii a decis că Programul național de diabet zaharat se va reorganiza în două subprograme distincte, unul destinat adulților cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat de tip 1. „Copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum și la pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare. Problematica copiilor cu diabet zaharat este una complexă. Noile măsuri pe care le luăm prin această modificare legislativă asigură limitarea evoluției bolii și apariției complicațiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat, precum și o îmbunătățire a calității vieții copiilor cu diabet zaharat tip 1”, a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Prin noile prevederi se asigură cadrul legislativ pentru acordarea dispozitivelor medicale moderne, și anume dispozitive pentru monitorizarea glicemică continuă și pompe cu insulină intergat cu dispozitive de monitorizare glicemică continuă în scopul asigurării unui tratament optim și a monitorizării evoluției bolii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
16

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
109

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
670

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...