Starea băiatului sfâşiat de câini la Botoșani se îmbunătăţeşte. Ce spun cadrele medicale

Starea băiatului sfâşiat de câini la Botoșani se îmbunătăţeşte. Ce spun cadrele medicale

Starea copilului din Botoșani, în vârstă de zece ani, care a fost muşcat de mai mulţi câini, se îmbunătăţeşte. Cadrele medicale anunță că băiatul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

Astfel, în urma acestor operaţii, copilul este mult mai bine faţă de momentul în care a ajuns la spital, când era în stare critică, fiind intubat şi ventilat mecanic. Medicii transmit că, în acest moment, băiatul este cooperant şi respiră singur.

„În momentul în care a ajuns la noi, copilul era în stare critică, fiind intubat şi ventilat mecanic. Acesta a fost internat pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. O echipă multidisciplinară, formată din medici chirurgi, medici generalişti, chirurgie plastică, neurochirurgie şi ortopedie a realizat intervenţiile necesare pentru salvarea acestuia. În acest moment, pacientul este detubat, respiră singur, este cooperant şi sperăm la o evoluţie favorabilă. Primele 24 de ore au fost critice, având în vedere că acesta prezenta hemopneumotorax, motiv pentru care a fost intubat şi ventilat mecanic, dar după stabilizarea lui, în urma intervenţiei chirurgicale, pacientul a început să dea semne de îmbunătăţire a stării", a precizat Alina Belu, manager al Spitalului de Copii din Iaşi, potrivit Adevărul.ro.

Cum s-a întâmplat totul

Băiatul de zece ani a fost atacat de mai mulţi câini, în timp ce se afla pe o stradă din Botoşani. Atacul a fost observat chiar de mama copilului, care a intervenit pentru a-l salva, împreună cu un trecător care a apelat la 112.

Medicii au ajuns imediat la faţa locului şi l-au dus pe băiat la spital. Ulterior, s-a decis ca acesta să fie transportat la Iaşi, pentru a avea parte de îngrijirile necesare.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla cum s-a întâmplat totul şi pentru a afla cine sunt aparţinătorii animalelor. Astfel, a fost identificat un bărbat care este acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni atacul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
209

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
288

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
414

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...