Sporuri tăiate salariaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani

Salariaţii SJA Botoșani au fost înştiinţaţi de Ministerul Sănătăţii că nu li se vor mai acorda două sporuri şi, mai mult decât atât, trebuie să înapoieze banii în plus primiți în ultimul an. 

Sporuri tăiate salariaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani

 „În urma unui control al Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia ca, începând cu 1 februarie 2018, să se sisteze acordarea sporului pentru muncă de noapte de 25% şi acordarea sporului de tură de 15%”, se arată în adresa transmisă de la nivel de minister. 

Sindicaliştii sunt revoltaţi şi spun că vor contesta măsura în instanţă, în condiţiile în care salariaţii trebuie să aducă de acasă câteva mii de lei. 

"Noi am contactat deja un avocat şi credem că avem toate şansele, pentru că practic turele noastre de noapte sunt la fel de multe ca cele de zi”, a precizat Cristinel Calimandriuc, preşedintele sindicatului Ambulanţa Botoşani.

De cealaltă parte, medicii sunt şi ei afectaţi de această decizie, însă la ei este şi mai grav, pentru că, deşi timp de un an sporul s-a acordat fără probleme, acum comisia de control a invocat o incompatibilitate la organizarea gărzilor cu turele de noapte, astfel că aceştia vor fi nevoiţi să înapoieze banii primiţi în această perioadă, de la începutul anului trecut și până în prezent.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
4

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
841

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
389

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...