Sfat pentru românii care se pot afla în situația Alexandrei din Botoșani: ”Nu mai sunați acasă! Faceți așa!”

Jurnalistul, care este și absolvent al Facultății de Medicină, a făcut un comentariu privitor la cazul Alexandrei.

Sfat pentru românii care se pot afla în situația Alexandrei din Botoșani: ”Nu mai sunați acasă! Faceți așa!”

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu un sfat pentru românii care se pot confrunta în spitale cu situații similare cu cea prin care a trecut Alexandra, tânăra mămică din Botoșani care a murit după 7 ore de chinuri.

„Vreau să dau și eu un sfat! A fost tragedia de la Botoșani. Eu am o explicație, am un scenariu cu acea gravidă lăsată să moară. Medicii nu știu orice. Se tem! Dacă fac o intervenție, poate mă duc prea mult, poate intru pe malpraxis, ia să vină medicul care a urmărit sarcina. Au pus și un diagnostic greșit în sensul că sângerarea diminua, dar ea diminua pentru că se făceau cheaguri. Cheagul s-a dus în plămâni și a dat edemul pulmonar și acest strigăt disperat „nu am aer“.

Alături de asta este un munte de nesimțire. Faptul că nu a mai intrat nimeni toată noaptea, că nu a fost urcată într-o salvare și trimisă la Iași, de exemplu, la o clinică unde ar fi putut interveni fără probleme un medic adevărat arată acest lucru.

Ăsta e sistemul, spitalele astea mici funcționează degeaba. De regulă, ele ”împachetează” pacienții și îi trimit cu salvarea mai departe. Sunt un fel de dispecerate pe timpul gărzii.

Oameni buni, dacă aveți o astfel de problemă, nu mai sunați acasă. Sunați la 112, chiar dacă sunteți în spital! Cereți Salvare să vă ducă într-un oraș în care există asistență medicală. Iată, în Botoșani nu există pe timpul nopții“, a spus Val Vâlcu, potrivit DCnews.ro.

Alexandra Ivanov a murit în urmă cu mai bine de o săptămână la Maternitatea din Botoșani, după ce, timp de mai bine de 7 ore, niciun medic nu a venit în salon să o consulte și să vadă ce problemă are. Ultimul mesaj pe care Alexandra i l-a scris mamei sale a fost de-a dreptul tulburător. Cu doar câteva minute înainte să moară, Alexandra i-a scris mamei sale: „Nu am aer!“.

Mesajul a devenit în ultimele zile sloganul unor proteste care au izbucnit în toată țara. Manifestanții solicită o reformă profundă în sistemul medical, după tragedia prin care a trecut Alexandra Ivanov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1276

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
296

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
102

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...