Sfat pentru românii care se pot afla în situația Alexandrei din Botoșani: ”Nu mai sunați acasă! Faceți așa!”

Jurnalistul, care este și absolvent al Facultății de Medicină, a făcut un comentariu privitor la cazul Alexandrei.

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu un sfat pentru românii care se pot confrunta în spitale cu situații similare cu cea prin care a trecut Alexandra, tânăra mămică din Botoșani care a murit după 7 ore de chinuri.

„Vreau să dau și eu un sfat! A fost tragedia de la Botoșani. Eu am o explicație, am un scenariu cu acea gravidă lăsată să moară. Medicii nu știu orice. Se tem! Dacă fac o intervenție, poate mă duc prea mult, poate intru pe malpraxis, ia să vină medicul care a urmărit sarcina. Au pus și un diagnostic greșit în sensul că sângerarea diminua, dar ea diminua pentru că se făceau cheaguri. Cheagul s-a dus în plămâni și a dat edemul pulmonar și acest strigăt disperat „nu am aer“.

Alături de asta este un munte de nesimțire. Faptul că nu a mai intrat nimeni toată noaptea, că nu a fost urcată într-o salvare și trimisă la Iași, de exemplu, la o clinică unde ar fi putut interveni fără probleme un medic adevărat arată acest lucru.

Ăsta e sistemul, spitalele astea mici funcționează degeaba. De regulă, ele ”împachetează” pacienții și îi trimit cu salvarea mai departe. Sunt un fel de dispecerate pe timpul gărzii.

Oameni buni, dacă aveți o astfel de problemă, nu mai sunați acasă. Sunați la 112, chiar dacă sunteți în spital! Cereți Salvare să vă ducă într-un oraș în care există asistență medicală. Iată, în Botoșani nu există pe timpul nopții“, a spus Val Vâlcu, potrivit DCnews.ro.

Alexandra Ivanov a murit în urmă cu mai bine de o săptămână la Maternitatea din Botoșani, după ce, timp de mai bine de 7 ore, niciun medic nu a venit în salon să o consulte și să vadă ce problemă are. Ultimul mesaj pe care Alexandra i l-a scris mamei sale a fost de-a dreptul tulburător. Cu doar câteva minute înainte să moară, Alexandra i-a scris mamei sale: „Nu am aer!“.

Mesajul a devenit în ultimele zile sloganul unor proteste care au izbucnit în toată țara. Manifestanții solicită o reformă profundă în sistemul medical, după tragedia prin care a trecut Alexandra Ivanov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...