Semne. Cu cât pacienţii cu COVID-19 au o stare mai gravă, cu atât este mai probabil să aibă şi ochi roşii

Semne. Cu cât pacienţii cu COVID-19 au o stare mai gravă, cu atât este mai probabil să aibă şi ochi roşii

Infecţia cu noul coronavirus poate duce la apariţia conjunctivitei, manifestată prin ochi roşii şi lăcrimare excesivă, au atras atenţia oamenii de ştiinţă din China.

Totodată, infecţia COVID-19 se poate transmite şi prin lacrimi, au constatat specialiştii.

Dintre cei 38 de pacienţi care au participat la studiul oamenilor de ştiinţă chinezi, câţiva dintre ei aveau conjunctivită, se arată în cercetarea numită “Oameni, viruși și ochi - un raport timpuriu al liniei frontale COVID-19” publicată în ediţia online JAMA Ophthalmology.

Cu cât pacienţii cu COVID-19 au o stare mai gravă, cu atât este probabil să aibă şi ochi roşii, manifestare a conjunctivitei.

La doi dintre participanţii monitorizaţi, coronavirusul era prezent atât în secreţiile nazale, cât şi în cele oculare.

De aceea este atât de important ca personalul medical care îngrijeşte şi tratează pacienţi cu COVID-19 să poarte şi ochelari de protecţie, recomandă dr. Liang.

Totodată, specialistul atrage atenţia că este important să nu ne atingem ochii, iar cei care poartă lentile de contact să îi înlocuiască cu ochelari în această perioadă, a pandemiei.

Conjunctivita este inflamaţia membranei care acoperă globul ocular şi pleoapele, având rolul de a proteja ochiul şi de a-i menţine constant nivelul de umiditate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
185

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
372

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
104

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...