Șefii de spitale adunați în ședință de prefectul Sorin Cornilă

Șefii de spitale adunați în ședință de prefectul Sorin Cornilă

Luni, 14 februarie, șefii de spitale au fost adunați în ședință de către Sorin Cornilă, noul prefect al județului Botoșani.

La întâlnire au participat directorul executiv al DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”, Doina Caba, directorul medical al Spitalului Județean „Mavromati”, Radu Laurian, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoșani, directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoșani, Mihaela Gherghel, managerul Spitalului Municipal din Dorohoi, Valerian Andrieș, managerul Spitalului de Recuperare Botoșani, Gabriela Varzari, directorul medical al Spitalului de Recuperare din Botoșani, Elena Boghian, coordonatorul spitalelor Covid-19, Iulian Preda, Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani, Alina Mustiață.

La momentul discuției, la nivelul Spitalului Județean „Mavromati”, sunt operaționalizate 352 de paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 172 sunt ocupate.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani sunt operaționalizate 30 paturi destinate patologiei COVID-19 și 6 TB-Covid-19, dintre care 6 ocupate.

La centrul de evaluare Covid-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoșani, în total au fost evaluați 120 de pacienți, începând cu data de 25 ianuarie 2022.

La Spitalul Municipal din Dorohoi sunt operaționalizate 45 paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 21 ocupate.

La centrul de evaluare Covid-19 de la Dorohoi, în total au fost evaluați 73 de pacienți, dintre care 52 cu foi de zi, restul cu foi de internare.

81 de medici de familie din Județul Botoșani testează pentru depistarea Covid-19.

„Le mulțumesc tuturor managerilor de unități sanitare, întregului personal medical și nemedical implicat în lupta împotriva Covid-19 pentru munca și eforturile depuse pentru depășirea acestei crize sanitare. Există cooperare și dialog între factorii de decizie. Împreună putem depăși această perioadă dificilă, trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19. Totodată, am recepționat și problemele cu care aceștia se confruntă, în acest context epidemiologic și împreună vom găsi cele mai potrivite soluții”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.


(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
307

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
3173

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1263

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...