O tânără mamă a născut acasă o fetiță de 1.000 de grame. Medicii se zbat să o salveze

O tânără mamă a născut acasă o fetiță de 1.000 de grame. Medicii se zbat să o salveze

O fetiță de doar 1.030 de grame a fost adusă pe lume în județul Botoșani. Micuța a fost născută la domiciliu, în acest weekend, în localitatea Tudor Vladimirescu, de o tânără, în vârstă de 26 de ani.

Potrivit cadrelor medicale, sarcina din care provine copilul era complet neurmărită și nu s-a putut preciza vârsta la naștere, presupunându-se doar că aceasta avea 27 – 28 de săptămâni.

Fetița a fost ulterior preluată de o Ambulanță cu medic și adusă la Maternitatea din Botoșani cu hipotermie severă și o stare generală gravă, cu mai multe semne de suferință fetală și o formă severă de insuficiență respiratorie, care a necesitat ventilație mecanică.

După o noapte de luptă pentru a o stabiliza pe micuță, medicii botoșăneni au transferat-o la Maternitatea din Suceava, care este Unitate Neonatală de nivel superior.

Transportul a fost asigurat de un echipaj cu medic al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) din Botoșani cu incubator special.

Prognosticul medicilor este unul rezervat, din cauza nașterii la domiciliu într-un mediu complet neigienic, având în vedere și greutatea de doar 1.030 de grame.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
28

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
60

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...

Zeci de avertismente și amenzi în Centrul Vechi al orașului, polițiștii locali au ”stins” și câteva scandaluri!

astăzi, 09:51
49

Poliția Locală a municipiului Botoșani, prin intermediul polițiștilor locali din cadrul Biroului Dispecerat și Evidența Persoanelor, din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Pază B...