Şefa DSP Botoşani: Aglomeraţiile în hipermarketuri pot creşte riscul de transmitere a COVID-19. „Am propus intensificarea controalelor”

Şefa DSP Botoşani: Aglomeraţiile în hipermarketuri pot creşte riscul de transmitere a COVID-19. „Am propus intensificarea controalelor”

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat că, pe fondul aglomeraţiilor la cumpărături şi, ulterior, a petrecerilor de sărbători, rata de infectare cu noul coronavirus ar putea creşte la începutul anului următor, ea afirmând că în acest sens a dispus intensificarea controalelor.

Monica Adăscăliţei susţine că numărul foarte mare de persoane care au acces în acelaşi timp în hipermarketuri şi supermarketuri, coroborat cu nerespectarea cu stricteţe a normelor sanitare, ar putea creşte riscul de transmitere a COVID-19.

„Am înţeles că ieri (duminică - n.r.) într-un hipermarket erau 30 de oameni la o casă. Vă închipuiţi că acei oameni au stat spate în spate în spate minute în şir. Dacă ţinem cont că acest virus în proporţie de 90% este aerogen şi se transmite şi pe haine şi pe suprafeţe, clar că nu este în regulă. Şi la acest număr mare de persoane este imposibil ca toată lumea să fi purtat masca la nivel feţei conform standardelor", a afirmat Adăscăliţei, citată de Agerpres.

Şefa DSP Botoşani susţine că a propus intensificarea controalelor, în această perioadă, în marile magazine pentru a îi determina pe comercianţi să impună respectarea normelor sanitare.

La nivelul judeţului Botoşani, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a atins, luni, cel mai scăzut nivel din ultima lună, în condiţiile în care s-au înregistrat 1,82 cazuri de infectare la 1.000 de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
97

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
335

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
266

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...