Secția de Infecțioase va avea laborator de microbiologie în toamna acestui an (video)

Secția de Infecțioase va avea laborator de microbiologie în toamna acestui an (video)

Construirea unui laborator de microbiologie în curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean se va finaliza în toamna acestui an, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, vineri, într-o conferință de presă.

„În cel mai scurt timp posibil, vor începe lucrările la noua construcție a laboratorului de microbiologie din curtea Spitalului de Infecțioase. Odată cu finalizarea clădirii, undeva spre toamnă, pentru că în acest moment este aproape gata proiectarea și suntem în faza în care mai avem de obținut câteva avize, putem spune că tot ceea ce înseamnă, pe partea de laborator, investiție în reabilitare, modernizare sau construcție și dotare cu aparatură o avem de înaltă calitate. Sănătate la stat ca la privat – asta ne dorim pentru botoșănenii noștri”, a afirmat Federovici.

Realizarea obiectivului presupune construirea clădirii laboratorului pentru biologie moleculară cu o suprafață de 232,19 metri pătrați. Aceasta va avea două zone funcționale majore – una destinată personalului și una destinată preluării și prelucrării probelor biologice.

Valoarea totală a proiectului este de 3,77 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean va fi de 345.000 de lei. Finanțatorul principal este Compania Națională de Investiții.

 

 

Spune-ne opinia ta