Se suplimentează locurile pentru Secția de Infecțioase, plină de pacienți. Medicul-șef: „Situația este în limitele normale pentru această perioadă”

Se suplimentează locurile pentru Secția de Infecțioase, plină de pacienți. Medicul-șef: „Situația este în limitele normale pentru această perioadă”

Saloanele pentru respiratorii de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean sunt pline, reprezentanții unității spitalicești fiind nevoiți să suplimenteze paturile.

Valentina Morcov, medic șef Secție boli infecțioase adulți, a declarat că 14 paturi s-au pus suplimentar în saloane pentru a interna bolnavii cu infecții respiratorii.

Totuși, susține medicul infecționist, numărul de îmbolnăviri nu este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Secția este aglomerată. Am suplimentat și numărul de paturi, s-au adus 14 paturi în plus ca să încapă toți pacienții pe care i-am internat. Însă, în acest moment situația este în limitele normale pentru această perioadă. Se știe foarte bine că în perioada octombrie-martie sunt viroze în număr mai mare, chiar și cazuri de gripă. Evoluția este asemănătoare cu cea din anii precedenți. A crescut numărul de prezentări la spital, dar în aceeași măsură din anii anteriori. Nu au fost cazuri foarte grave și nu au fost cazuri de deces”, a declarat medicul botoșănean.

Valentina Morcov susține că numărul de îmbolnăviri cu infecții respiratorii nu este mare și datorită faptului că botoșănenii s-au vaccinat antigripal în număr mare.

Eu sunt un susținător al vaccinării și sunt de părere că vaccinarea antigripală este indicată persoanelor care mai suferă de alte boli, vârstnici peste 65 de ani, copii cu probleme de sănătate. Este recomandat vaccinul persoanelor care lucrează în colectivități, și aici mă refer la profesori”, a mai spus Valentina Morcov.

Medicul infecționist nu recomandă folosirea antibioticelor la infecțiile respiratorii.

Măsurile de restricții se mențin, în continuare, pe secțiile Spitalului Județean, a anunțat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Astfel, vizitele se fac doar între orele 15:00-17:00 și se interzice accesul vizitatorilor pe secțiile cu risc: terapie intensivăboli infecțioase, neonatologie, oncologie. De asemenea, este interzis și accesul persoanelor cu afecțiuni respiratorii pe secții.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
29

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
93

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
42

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...