Se reiau vizitele la Spitalul Județean „Mavromati”

Se reiau vizitele la Spitalul Județean „Mavromati”

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani au anunțat că, din luna aprilie, se reiau vizitele în cadrul unității spitalicești.

Potrivit acestora, familia sau aparținătorii, care doresc să își viziteze rudele internate în spital trebuie să se prezinte în intervalul orar 15:00 – 17:00, de luni până duminică și să obțină acordul medicului șef de secție, al celui de gardă sau al asistentului șef sau asistentului șef de tură.

În afara programului de vizită, accesul în unitatea sanitară al vizitatorilor este strict interzis.

„Conform reglementărilor interne, din luna aprilie este permis accesul în spital al vizitatorilor și aparținătorilor pacienților internați la Spitalul Județean Mavromati. În afara programului de vizită nu este permis accesul în spital, dar se poate comunica telefonic, pentru a obține informații despre pacient de la medicul curant, în intervalul orar 11:00 – 14:00”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

La vizită este permis accesul unui număr maxim de doi aparținători, pentru fiecare pacient. La punctul de acces în spital, aceștia se vor înregistra pe baza actului de identitate, vor scrie ora de acces și secția unde este internat pacientul vizitat.

La fel ca înainte de pandemia de Covid-19, rudele trebuie să efectueze triajul epidemiologic și să respecte măsurile de siguranță epidemiologică. Măsurile sunt echiparea cu mască, protectoare pentru încălțăminte, halat de unică folosință și capelină.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1213

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9778

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...