Recomandările renumitului neurochirurg Leon Dănăilă pentru a ne menține creierul „sănătos”: „În fiecare zi pierdem aproximativ 10.000 de neuroni”

Pentru mine, viața înseamnă ceilalți”. Medicul Leon Dănăilă, unul dintre cei mai renumiți și apreciați neurochirurgi ai țării, a oferit câteva sfaturi de aur pentru români. În condițiile în care se crede că un om pierde zilnic 10.000 de neuroni, specialistul a dezvăluit care sunt obiceiurile care îți repară creierul și mențin sănătatea acestui organ de care depinde, de fapt, întregul organism uman.

Recomandările renumitului neurochirurg Leon Dănăilă pentru a ne menține creierul „sănătos”: „În fiecare zi pierdem aproximativ 10.000 de neuroni”

Leon Dănăilă este medic primar neurochirurg, profesor universitar, politician și membru al Academiei Române. Este un exemplu pentru cei care își aleg medicina ca drum în viață. Specialistul și-a dedicat viața pacienților săi, declarând, în trecut, că „bucuria mea e fericire bolnavilor”.

Medicul Leon Dănăilă, sfaturi de aur pentru români

Pe pagina sa de Facebook, se prezintă simplu: „Pentru mine, viața înseamnă ceilalți”. Cu puțin timp în urmă, medicul a publicat un text ce s-a bucurat de un număr mare de aprecieri din partea admiratorilor săi, scrie playtech.ro.

„În fiecare zi pierdem aproximativ 10.000 de neuroni”

Specialistul în neurochirugie a dezvăluit că se estimează că, zi de zi, o persoană  pierde 10.000 de neuroni. Numărul pare alarmant, însă este un proces firesc, pe care creierul, un organ spectaculos, îl poate compensa, își poate reface conexiunile și își adaptează funcționarea pentru a face față provocărilor.

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o informație fascinantă despre creierul nostru, acest organ incredibil care guvernează tot ceea ce facem. Se estimează că în fiecare zi pierdem aproximativ 10.000 de neuroni. Poate sună înfricoșător la prima vedere, dar haideți să lămuresc câteva aspecte. Acest proces de pierdere a neuronilor este unul complet firesc și face parte din viața noastră de zi cu zi. Ceea ce este uimitor este că creierul nostru are capacitatea de a compensa aceste pierderi datorită plasticității sale extraordinare. Cu alte cuvinte, creierul poate să-și refacă conexiunile și să-și adapteze funcționarea pentru a face față provocărilor”, spune medicul Leon Dănăilă, potrivit sursei citate.

Ce recomandări a făcut specialistul

Medicul Leon Dănăilă a explicat că există anumiți factori ce pot accelera acest proces de degradare și pierdere a neuronilor, precum șocurile puternice, practicarea unor sporturi violente sau stresul cronic. Acesta a dezvăluit și care sunt obiceiurile zilnice care susțin sănătatea creierului, organul de care depinde, de fapt, întregul organism uman.

Este vorba despre mișcarea fizică, alimentația echilibrată, un somn de bună calitate și anumite exerciții mentale.

„Cu toate acestea, există factori care pot accelera pierderea neuronilor, cum ar fi șocurile puternice, practicarea unor sporturi violente sau stresul cronic. Din fericire, avem control asupra modului în care putem susține sănătatea creierului nostru. Stimularea adecvată a creierului prin sport, o alimentație echilibrată, un somn odihnitor și exerciții mentale pot crește eficiența acestuia. Important de reținut este că nu numărul neuronilor contează cel mai mult, ci modul în care aceștia funcționează și conexiunile dintre ei. Un creier sănătos și activ poate face minuni! Așadar, să ne preocupăm de sănătatea creierului nostru și să continuăm să îl stimulăm în moduri pozitive. Cu cât avem grijă mai bine de acest organ, cu atât vom putea să ne bucurăm de o minte ascuțită și de reziliență mai mare în fața provocărilor vieții. Vă încurajez să împărtășiți această informație cu prietenii și familia voastră. Cu toții avem un creier și putem contribui la sănătatea sa”, a încheiat medicul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
73

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
858

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
262

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...