Reabilitarea termică și modernizarea Maternității din Botoșani intră în linie dreaptă! (foto, video)

Astăzi a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor, iar valoarea întregului proiect se ridică la suma de 9 milioane de euro.

Se fac pași importanți pentru reabilitarea termică și modernizarea Maternității din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Astfel, vor fi modernizate complet etajele IV și V, dar și vestiarele de la demisolul clădirii. Vor fi refăcute toate instalațiile electrice și termice, vor fi schimbate ferestrele și ușile, iar mansarda va fii desființată, fiind instalate panouri fotovoltaice și patru stații de reîncărcare electrică.

Valoarea contractului de lucrări, mai precis partea de construcții și montaj se ridică la suma de 6 milioane de euro, la care se adaugă cheltuielile aferente realizării Studiului de Fezabilitate, Proiectului Tehnic și asigurarea rezervei de implementare, care reprezintă 25% din totalul proiectului. În total, proiectul se ridică la o valoare de 9 milioane de euro, dintre care 4 milioane sunt bani asigurați din PNRR.

Va fi o schimbare radicală în bine a Maternității Botoșani, atât din perspectiva pacienților, cât și în privința cheltuielilor de funcționare. Se modernizează complet etajele IV și V, dar și vestiarele de la demisol, astfel încât pacientele să beneficieze de condiții civilizate de cazare de la momentul internării și pe toată durata prezenței lor în Maternitate. Banii pentru aceste lucrări vor fi asigurați din bugetul Consiliului Județean”, a declarat Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Contractul pentru execuția lucrărilor a fost câștigat de S.C. BAHM Construcții Civile și Industriale SRL, care are sediul în Tulcea și este liderul asociaților, având alți trei subcontractanți. Durata execuției lucrărilor este de 24 de luni.

Reprezentantul firmei de construcții a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în termenul asumat.

Avem sediul în Tulcea, dar avem lucrări realizate peste tot în țară, chiar și în Botoșani. Suntem siguri că vom finaliza lucrările în cele 24 de luni. Avem trei subcontractori pe partea de instalații electrice, ventilații, pe partea medicală și pe partea de curenți slabi și celelalte dotări”, a declarat reprezentantul firmei de construcții.

Măsuri pentru asigurarea continuității actului medical

Pentru a nu fi afectați pacienții de aceste lucrări, dar și pentru ca activitatea personalului să nu sufere, reprezentanții unității sanitare și cei ai firmei de construcții trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru desfășurarea în condiții optime atât a lucrărilor, cât și asigurarea serviciilor medicale.

Urmează să stabilim niște cerințe de lucru după ce suntem în regulă cu predarea și primirea amplasamentului. Vrem să luăm cele mai bune decizii”, a mai spus reprezentantul firmei S.C. BAHM CONSTRUCȚII CIVILE ȘI INDUSTRIALE S.R.L.

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, spune că Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani este în proces de autorizare a circuitelor medicale.

Vor fi mai multe scenarii în funcție de intervenția constructorului pe cele trei nivele: etajul IV, V și demisol. Se vor lua toate măsurile pentru restrângerea evidentă a activității, sunt deja mai multe planuri pentru autorizarea circuitelor medicale de către Direcția de Sănătate Publică (DSP), astfel încât pacienții să sufere mai deloc și să nu fie perturbată activitatea actului medical”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.







 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...