Proiect de modernizare și extindere a Secției de Oncologie, în valoare de sute de mii de euro (video)

Proiect de modernizare și extindere a Secției de Oncologie, în valoare de sute de mii de euro (video)

Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” va fi supusă unor lucrări de modernizare și extindere, prin intermediul unui proiect depus de Consiliul Județean (CJ) din Botoșani. Proiectul, cu tot cu dotările aferente se ridică la suma de 140.000 de euro.

Secția de Oncologie cuprinde un număr de 34 de cabinete medicale, zonă de spitalizare de zi, săli de mici intervenții chirurgicale, zonă postoperatorie și de supraveghere anestezică.

„După aprobarea de către Consiliul Județean a noilor indicatori tehnico-economici și a cotei de finanțare pe care o pune Consiliul Județean, pentru că și în Ambulatoriu, și la proiectele pe care le desfășurăm cu fonduri europene și, bineînțeles, la proiectul cu modernizarea Oncologiei, Consiliul Județean are o parte de cofinanțare, pe care noi o punem din bugetul propriu județean. Pentru Oncologie vorbim de o finanțare de peste 33 de milioane de euro, deci aproximativ 6,6 milioane de euro, și Consiliul Județean pentru acest proiect are o parte de finanțare de 700.000 de lei, aproximativ 140.000 de euro”, a precizat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

Președinta CJ a mai menționat faptul că, în cazul în care mai trebuie adăugat ceva în interiorul proiectului, acest lucru va fi completat din bugetul Consiliului Județean sau din veniturile Spitalului Județean de Urgență (SJU).

„Din câte știu, este un etaj care cuprinde și zona aceasta de spitalizare de zi, inclusiv cu două săli de mici intervenții chirurgicale, zona de postoperator, de supraveghere anestezică, pentru bolnavi care au afecțiuni care se pretează la intervenții chirurgicale cu internare de zi, astfel încât să nu mai îngroșăm rândurile aici, pe secție, unde avem un grad de ocupare de 91%”, a declarat Radu Laurian, director medical al unității sanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1673

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1174

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
324

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...