Proiect de modernizare și extindere a Secției de Oncologie, în valoare de sute de mii de euro (video)

Proiect de modernizare și extindere a Secției de Oncologie, în valoare de sute de mii de euro (video)

Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” va fi supusă unor lucrări de modernizare și extindere, prin intermediul unui proiect depus de Consiliul Județean (CJ) din Botoșani. Proiectul, cu tot cu dotările aferente se ridică la suma de 140.000 de euro.

Secția de Oncologie cuprinde un număr de 34 de cabinete medicale, zonă de spitalizare de zi, săli de mici intervenții chirurgicale, zonă postoperatorie și de supraveghere anestezică.

„După aprobarea de către Consiliul Județean a noilor indicatori tehnico-economici și a cotei de finanțare pe care o pune Consiliul Județean, pentru că și în Ambulatoriu, și la proiectele pe care le desfășurăm cu fonduri europene și, bineînțeles, la proiectul cu modernizarea Oncologiei, Consiliul Județean are o parte de cofinanțare, pe care noi o punem din bugetul propriu județean. Pentru Oncologie vorbim de o finanțare de peste 33 de milioane de euro, deci aproximativ 6,6 milioane de euro, și Consiliul Județean pentru acest proiect are o parte de finanțare de 700.000 de lei, aproximativ 140.000 de euro”, a precizat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

Președinta CJ a mai menționat faptul că, în cazul în care mai trebuie adăugat ceva în interiorul proiectului, acest lucru va fi completat din bugetul Consiliului Județean sau din veniturile Spitalului Județean de Urgență (SJU).

„Din câte știu, este un etaj care cuprinde și zona aceasta de spitalizare de zi, inclusiv cu două săli de mici intervenții chirurgicale, zona de postoperator, de supraveghere anestezică, pentru bolnavi care au afecțiuni care se pretează la intervenții chirurgicale cu internare de zi, astfel încât să nu mai îngroșăm rândurile aici, pe secție, unde avem un grad de ocupare de 91%”, a declarat Radu Laurian, director medical al unității sanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1202

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
491

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
304

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...