Proiect de modernizare și extindere a Secției de Oncologie, în valoare de sute de mii de euro (video)

Proiect de modernizare și extindere a Secției de Oncologie, în valoare de sute de mii de euro (video)

Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” va fi supusă unor lucrări de modernizare și extindere, prin intermediul unui proiect depus de Consiliul Județean (CJ) din Botoșani. Proiectul, cu tot cu dotările aferente se ridică la suma de 140.000 de euro.

Secția de Oncologie cuprinde un număr de 34 de cabinete medicale, zonă de spitalizare de zi, săli de mici intervenții chirurgicale, zonă postoperatorie și de supraveghere anestezică.

„După aprobarea de către Consiliul Județean a noilor indicatori tehnico-economici și a cotei de finanțare pe care o pune Consiliul Județean, pentru că și în Ambulatoriu, și la proiectele pe care le desfășurăm cu fonduri europene și, bineînțeles, la proiectul cu modernizarea Oncologiei, Consiliul Județean are o parte de cofinanțare, pe care noi o punem din bugetul propriu județean. Pentru Oncologie vorbim de o finanțare de peste 33 de milioane de euro, deci aproximativ 6,6 milioane de euro, și Consiliul Județean pentru acest proiect are o parte de finanțare de 700.000 de lei, aproximativ 140.000 de euro”, a precizat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

Președinta CJ a mai menționat faptul că, în cazul în care mai trebuie adăugat ceva în interiorul proiectului, acest lucru va fi completat din bugetul Consiliului Județean sau din veniturile Spitalului Județean de Urgență (SJU).

„Din câte știu, este un etaj care cuprinde și zona aceasta de spitalizare de zi, inclusiv cu două săli de mici intervenții chirurgicale, zona de postoperator, de supraveghere anestezică, pentru bolnavi care au afecțiuni care se pretează la intervenții chirurgicale cu internare de zi, astfel încât să nu mai îngroșăm rândurile aici, pe secție, unde avem un grad de ocupare de 91%”, a declarat Radu Laurian, director medical al unității sanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
722

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1128

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
634

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...