Pfizer și BioNTech pregătesc un vaccin comun pentru Covid-19 și gripă. Primul voluntar a primit deja o doză

Pfizer și BioNTech pregătesc un vaccin comun pentru Covid-19 și gripă. Primul voluntar a primit deja o doză

Companiile Pfizer și BioNTech pregătesc un vaccin care vizează două dintre afecțiunile care continuă să facă victime: Covid-19 și gripă. Companiile au lansat un studiu clinic pentru a testa vaccinul combinat. Recent, un voluntar din America a primit deja o doză. Experții sugerează din ce în ce mai mult că vor fi necesare stimulente anuale de coronavirus, scrie Forbes, potrivit Digi24.ro.

Studiul testează vaccinul în două direcții care combină vaccinul antigripal al lui Pfizer – în prezent în studiile clinice în stadiu avansat – și vaccinul dezvoltat în comun de companii care vizează variantele omicroni BA.4 și BA.5 ale coronavirusului. Studiul din SUA va evalua vaccinul pentru siguranța, tolerabilitatea și puterea răspunsului imun la aproximativ 180 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, au spus companiile. Primul voluntar a primit o doză de vaccin săptămâna aceasta, au spus companiile.

Atât componentele gripă, cât și Covid sunt construite folosind platforma ARNm care stă la baza vaccinului comun împotriva Covid al companiilor. Vicepreședintele senior al Pfizer și directorul științific al cercetării și dezvoltării vaccinurilor, Annaliesa Anderson, a declarat că „flexibilitatea și viteza de producție” a tehnologiei în timpul pandemiei de Covid au arătat că este „foarte potrivită pentru alte boli respiratorii”.

Gripa și Covid-ul sunt ucigașe majore și cauze semnificative ale stării de sănătate în întreaga lume. Ambele au un potențial pandemic clar și dovedit.

Se așteptă pe scară largă ca gripa să fie cauza următoarei epidemii globale înainte de apariția virusului din spatele Covid-19 - și ambele se mută relativ rapid, necesitând actualizări frecvente de vaccin pentru a rămâne protejați", au explicat reprezentanții celor două companii citate de Forbes.

Între 290.000 și 650.000 este numărul oamenilor din întreaga lume uciși de gripa sezonieră în fiecare an, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Gripa provoacă între 3 și 5 milioane de cazuri de boli severe. În SUA, gripa sezonieră ucide între 12.000 și 52.000 de oameni în fiecare an, potrivit estimărilor CDC, îmbolnăvindu-se între 9 și 41 de milioane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
60

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1095

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
421

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...