Pfizer a depus la FDA cererea de autorizare a vaccinului său anti-Omicron pentru copiii sub cinci ani

Pfizer a depus la FDA cererea de autorizare a vaccinului său anti-Omicron pentru copiii sub cinci ani

Compania americană Pfizer şi partenerul ei german BioNTech au anunţat luni că au depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) cererea de autorizare în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-COVID-19 adaptat la Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Dacă va fi autorizat, copiii vor primi schema primară de vaccinare cu două doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron, au precizat cele două companii.

Vaccinul lor bivalent anti-COVID-19, care ţinteşte tulpina originală a coronavirusului SARS-CoV-2 şi subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron, este autorizat în prezent ca doză booster pentru persoanele cu vârste de peste cinci ani în Statele Unite şi în Uniunea Europeană (UE).

Luna trecută, un studiu clinic realizat în condiţii reale pe un eşantion de peste 360.000 de persoane din Statele Unite a arătat că vaccinurile administrate ca un booster adaptat la Omicron, inclusiv cel produs de compania Moderna, oferă o protecţie crescută împotriva noilor subvariante ale acestui coronavirus la persoanele care au primit până la patru doze ale vaccinului original.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1245

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
338

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
320

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...