Peste 90 de persoane au ajuns la urgențe după ce au fost mușcate de căpușe

Peste 90 de persoane au ajuns la urgențe după ce au fost mușcate de căpușe

Peste 90 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă '„Mavromati'' din Botoșani, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei.

Potrivit acestuia, printre victimele căpuşelor se regăsesc şi 40 de copii, dintre care 10 cu vârsta de până la trei ani.

„În intervalul 1 aprilie - 16 mai 2023, un număr de peste 90 de persoane au fost înţepate de căpuşe, din care 40 copii cu vârste cuprinse între un an şi 17 ani, dar şi 50 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 ani şi 90 de ani", a afirmat Asaftei, potrivit AGERPRES.

Oficialul Spitalului Judeţean din Botoşani atrage atenţia populaţiei că primul lucru pe trebuie să îl facă după ce a fost înţepată de căpuşe este să se prezinte la medic.

„Îndepărtarea căpuşei nu este o intervenţie foarte uşoară pentru că este esenţial sa fie smuls şi capul căpuşei, iar în cabinetele medicale există personal medical specializat şi instrumente speciale pentru această intervenţie", a precizat Ioan Asaftei.

Căpuşele, prin muşcătura lor, sunt factori de risc în transmiterea unor boli ca Lyme sau encefalita de căpuşă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
52

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
374

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
531

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...