Peste 90 de persoane au ajuns la urgențe după ce au fost mușcate de căpușe

Peste 90 de persoane au ajuns la urgențe după ce au fost mușcate de căpușe

Peste 90 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă '„Mavromati'' din Botoșani, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei.

Potrivit acestuia, printre victimele căpuşelor se regăsesc şi 40 de copii, dintre care 10 cu vârsta de până la trei ani.

„În intervalul 1 aprilie - 16 mai 2023, un număr de peste 90 de persoane au fost înţepate de căpuşe, din care 40 copii cu vârste cuprinse între un an şi 17 ani, dar şi 50 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 ani şi 90 de ani", a afirmat Asaftei, potrivit AGERPRES.

Oficialul Spitalului Judeţean din Botoşani atrage atenţia populaţiei că primul lucru pe trebuie să îl facă după ce a fost înţepată de căpuşe este să se prezinte la medic.

„Îndepărtarea căpuşei nu este o intervenţie foarte uşoară pentru că este esenţial sa fie smuls şi capul căpuşei, iar în cabinetele medicale există personal medical specializat şi instrumente speciale pentru această intervenţie", a precizat Ioan Asaftei.

Căpuşele, prin muşcătura lor, sunt factori de risc în transmiterea unor boli ca Lyme sau encefalita de căpuşă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
149

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
241

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
372

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...