Peste 700 de consultații gratuite, oferite de voluntarii Crucii Roșii în cadrul Caravanei de Bine (fotogalerie)

Peste 700 de consultații gratuite, oferite de voluntarii Crucii Roșii în cadrul Caravanei de Bine (fotogalerie)

Voluntarii Crucii Roșii Române au efectuat un număr de 770 de consultații, gratuite, cetățenilor comunei Ibănești, în cadrul Caravanei de Bine. Caravana a avut loc în zilele de 24 și 25 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către reprezentanții Crucii Roșii, 220 de persoane din localitate au beneficiat de investigații gratuite.

Au fost efectuate consultații de cardiologie, oftalmologie, medicină internă, pediatrie, măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei. De asemenea, prin intermediul Cabinetului Stomatologic Mobil pus la dispoziție de către Asociația Merci Charity Boutique, au fost efectuate prevenții și tratamente stomatologice pentru copii.

Mai mult decât atât, în cadrul caravanei au fost și sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor pentru adulți și copii, sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme, cum ar fi igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doar 15 pacienți au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19, în ultimele 24 de ore (document)

astăzi, 12:19
10

15 persoane s-au infectat cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Din totalul persoanelor confirmate pozi...

Accident rutier în Dimăcheni. O mașină în care se aflau trei femei și un copil a intrat în coliziune cu un tractor

astăzi, 12:02
49

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Dimăcheni, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.Un autoturism, în...

Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

astăzi, 09:35
58

Astăzi, 5 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Educației, zi în care elevii și profesorii sunt liberi. Cu ocazia acestei zilei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Ș...