Zeci de adulți și copii au ajuns la spital, în luna iunie, din cauza temperaturilor ridicate. Medicii se așteaptă la un val de pacienți în perioada următoare

Zeci de adulți și copii au ajuns la spital, în luna iunie, din cauza temperaturilor ridicate. Medicii se așteaptă la un val de pacienți în perioada următoare

Deși în cursul lunii iunie temperaturile nu au fost la cote chiar extreme, zeci de botoșăneni, copii și adulți, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Botoșani, cu stări lipotimice, cauzate de temperaturile relativ ridicate și expunerea prelungită la soare.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, în luna iunie, 25 de pacienți, în special copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, s-au prezentat la spital din cauza căldurii. Dintre aceștia, șapte au fost internați în Secția de Pediatrie, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

„Tot mai mulți pacienți se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe, prezentând stări lipotimice ca urmare a expunerii prelungite la soare. În cursul lunii iunie, s-au prezentat la UPU 25 de pacienți, în special copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, dintre care 7 copii și adolescenți au fost internați în Secția de Pediatrie. De asemenea, șase persoane adulte s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu stări lipotimice, insolație, ca urmare a expunerii prelungite la soare”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

În cazul adulților nu a fost necesară internarea în spital, deoarece starea acestora s-a ameliorat în urma administrării de perfuzii și hidratării corespunzătoare.

Din nefericire însă, meteorologii au anunțat temperaturi extreme în următoarele zile, ce pot atinge valori de aproximativ 36 de grade, motiv pentru care cadrele medicale se așteaptă la un val de pacienți în UPU.

„Pentru a face față cu bine temperaturilor ridicate, medicii recomandă respectarea anumitor măsuri. De exemplu, persoanele vârstnice și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cei cu afecțiuni cardiace și respiratorii trebuie să evite deplasările în spațiul liber în intervalul orar 11:00 – 18:00, să evite frecventarea locurilor aglomerate. În cazul expunerii la soare, trebuie să fie folosite mijloace de protecție, să utilizeze pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire, din materiale naturale și culori deschise”, adaugă Asaftei.

Mai mult decât atât, și alimentația joacă un rol important în această perioadă caniculară. Cadrele medicale recomandă creșterea consumului de lichide, peste 2 litri pe zi și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special grăsimi de origine animală. Personalul medical nu recomandă consumul de cafea și băuturi alcoolice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
508

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1651

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
607

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...