Patru cadre medicale diagnosticate cu Covid-19, la câteva zile de la vaccinare

Patru cadre medicale diagnosticate cu Covid-19, la câteva zile de la vaccinare

Patru cadre medicale din Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, după ce le-a fost administrată doza de vaccin împotriva acestui virus, confirmă medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit acesteia, este vorba despre un specialist pediatru, un doctor internist și două asistente din cadrul Spitalului pentru Copii. Aceștia au fost testați pozitiv la câteva zile de la imunizare, prezentând simptome „extrem de ușoare”, spune sursa citată.

Managerul DSP spune că, cel mai probabil, cei patru angajați erau deja infectați în momentul vaccinării.

„Am vorbit cu domniile lor. Ei erau deja infectați, cel mai probabil, în momentul vaccinării. Unul dintre ei s-a vaccinat pe 11, pe 17 a fost confirmat pozitiv. Toți sunt în izolare la domiciliu, formele sunt extrem de ușoare, ca efect al primirii serului”, a afirmat Adăscăliţei.

Ea a adăugat că se derulează anchete epidemiologice în aceste cazuri, însă, din verificările efectuate până în prezent, se declină posibilitatea infectării personalului medical care a administrat vaccinurile, fiind respectate toate măsurile de protecție sanitară.

 

Spune-ne opinia ta