Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

Câteva studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin făcut de Pfizer și BioNTech este eficient pentru noua tulpină din Marea Britanie.

Unele studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin dezvoltat de compania Pfizer ar fi mult mai eficient pentru noua tulpină Covid-19.

Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

Se pare că varianta britanică a virusului SARS-COV-2 este mult mai predispusă să „cedeze” în fața noului vaccin de la Pfizer.

 

„Rezultatele noastre sugerează că majoritatea răspunsurilor vaccinale ar trebui să fie eficace împotriva variantei B.1.1.7”,se arată într-un studiu.Studiul a fost condus de o echipă de cercetători de la câteva universități din Marea Britanie și Olanda.Momentan, acest studiu nu a fost încă evaluat de alți oameni de știință. În cadrul studiului, vaccinul Pfizer și BioNTech a fost testat pe 36 de eșantioane cu plasmă infectată cu noua tulpină Covid-19.„În majoritatea eșantioanelor a fost capabilă să neutralizeze varianta virusului, chiar dacă puterea neutralizării a fost redusă în cazul a trei dintre eșantioane”, se mai arată în studiu.

Concluzii similare în urma unui alt studiu separat

Și în urma unui studiu realizat chiar de cercetătorii Pfizer și BioNTech s-a ajuns la concluzii similare. Cercetătorii de la Pfizer susțin în cadrul studiului că vaccinul lor este eficient împotriva ambelor tulpini de Covid-19.

Ei spun că „sunt șanse mici că noua tulpină din Marea Britanie să nu fie neutralizată de vaccin”. Totodată, ei mai menționează că noul vaccin, creat prin ARN mesager, prezintă o flexibilitate. Flexibilitatea mare privește capacitatea de adaptare serului la o o nouă tulpină de virus. Încă de la începutul lunii ianuarie, cei la Pfizer și BioNTech au susținut că vaccinul lor poate face față oricărei mutații.

Printre acestea s-ar număra atât tulpina din Marea Britanie, cât și cea din Brazilia. Această mutație, denumită N501Y, este situată la nivelul proteinei Spike a coronavirusului. Vârful care se găsește pe suprafața sa îi permite să se atașeze celulelor umane. De acolo ele pot fi penetrate, jucând așadar un rol esențial în infecția virală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut pentru furt de bunuri, în valoare de aproximativ 20.000 de euro!

astăzi, 17:52

La data de 8 iulie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 58 de ani, din comuna Du...

Botoșani: Proprietarul unui ”ciobănesc” s-a ales cu dosar penal după ce câinele a atacat două persoane!

astăzi, 17:00

La data de 8 iulie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane de 53 și 56 de ani, din comuna Vorniceni, au...

Avertizare COD ROȘU de vijelii și averse torențiale în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 16:14

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting COD ROSU, valabilă până la ora 17:00, pentru localitățile Botoșani, Dorohoi, Flămânzi, Ungureni, Hudești, Mihai Eminescu, Frumușic...