Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

Câteva studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin făcut de Pfizer și BioNTech este eficient pentru noua tulpină din Marea Britanie.

Unele studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin dezvoltat de compania Pfizer ar fi mult mai eficient pentru noua tulpină Covid-19.

Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

Se pare că varianta britanică a virusului SARS-COV-2 este mult mai predispusă să „cedeze” în fața noului vaccin de la Pfizer.

„Rezultatele noastre sugerează că majoritatea răspunsurilor vaccinale ar trebui să fie eficace împotriva variantei B.1.1.7”,se arată într-un studiu.Studiul a fost condus de o echipă de cercetători de la câteva universități din Marea Britanie și Olanda.Momentan, acest studiu nu a fost încă evaluat de alți oameni de știință. În cadrul studiului, vaccinul Pfizer și BioNTech a fost testat pe 36 de eșantioane cu plasmă infectată cu noua tulpină Covid-19.„În majoritatea eșantioanelor a fost capabilă să neutralizeze varianta virusului, chiar dacă puterea neutralizării a fost redusă în cazul a trei dintre eșantioane”, se mai arată în studiu.

Concluzii similare în urma unui alt studiu separat

Și în urma unui studiu realizat chiar de cercetătorii Pfizer și BioNTech s-a ajuns la concluzii similare. Cercetătorii de la Pfizer susțin în cadrul studiului că vaccinul lor este eficient împotriva ambelor tulpini de Covid-19.

Ei spun că „sunt șanse mici că noua tulpină din Marea Britanie să nu fie neutralizată de vaccin”. Totodată, ei mai menționează că noul vaccin, creat prin ARN mesager, prezintă o flexibilitate. Flexibilitatea mare privește capacitatea de adaptare serului la o o nouă tulpină de virus. Încă de la începutul lunii ianuarie, cei la Pfizer și BioNTech au susținut că vaccinul lor poate face față oricărei mutații.

Printre acestea s-ar număra atât tulpina din Marea Britanie, cât și cea din Brazilia. Această mutație, denumită N501Y, este situată la nivelul proteinei Spike a coronavirusului. Vârful care se găsește pe suprafața sa îi permite să se atașeze celulelor umane. De acolo ele pot fi penetrate, jucând așadar un rol esențial în infecția virală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după victoria în fața FCSB: ”Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ!” (Video)

astăzi, 07:45

Antrenorul echipei FC Botoşani este bucuros după victoria obţinută joi în faţa campioanei FCSB, scor 1-0, dar ştie că elevii săi trebuie să rămână concentraţi pentru meciurile ...

Tristețe la Liceul Pedagogic din Botoșani, la plecarea fostul elev devenit profesor: ”Era extrem de mândru de fratele său!”

astăzi, 07:30

A fost un elev strălucit, olimpic la istorie și religie. Un om vesel, un elev foarte inteligent, apoi un profesor dedicat meseriei. Din păcate, destinul s-a frânt brusc la doar 31 de ani. ...

5000 de lei sunt 5000 de lei! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Vasile si Maria mergeau in fiecare an sa vada spectacolul de Ziua Aviatiei si in fiecare an Vasile era tentat sa se plimbe cu elicopterul, dar de fiecare data primea acelasi raspuns de la Maria: &n...