Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

 Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

Câteva studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin făcut de Pfizer și BioNTech este eficient pentru noua tulpină din Marea Britanie.

Unele studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin dezvoltat de compania Pfizer ar fi mult mai eficient pentru noua tulpină Covid-19.

Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

Se pare că varianta britanică a virusului SARS-COV-2 este mult mai predispusă să „cedeze” în fața noului vaccin de la Pfizer.

„Rezultatele noastre sugerează că majoritatea răspunsurilor vaccinale ar trebui să fie eficace împotriva variantei B.1.1.7”,se arată într-un studiu.Studiul a fost condus de o echipă de cercetători de la câteva universități din Marea Britanie și Olanda.Momentan, acest studiu nu a fost încă evaluat de alți oameni de știință. În cadrul studiului, vaccinul Pfizer și BioNTech a fost testat pe 36 de eșantioane cu plasmă infectată cu noua tulpină Covid-19.„În majoritatea eșantioanelor a fost capabilă să neutralizeze varianta virusului, chiar dacă puterea neutralizării a fost redusă în cazul a trei dintre eșantioane”, se mai arată în studiu.

Concluzii similare în urma unui alt studiu separat

Și în urma unui studiu realizat chiar de cercetătorii Pfizer și BioNTech s-a ajuns la concluzii similare. Cercetătorii de la Pfizer susțin în cadrul studiului că vaccinul lor este eficient împotriva ambelor tulpini de Covid-19.

Ei spun că „sunt șanse mici că noua tulpină din Marea Britanie să nu fie neutralizată de vaccin”. Totodată, ei mai menționează că noul vaccin, creat prin ARN mesager, prezintă o flexibilitate. Flexibilitatea mare privește capacitatea de adaptare serului la o o nouă tulpină de virus. Încă de la începutul lunii ianuarie, cei la Pfizer și BioNTech au susținut că vaccinul lor poate face față oricărei mutații.

Printre acestea s-ar număra atât tulpina din Marea Britanie, cât și cea din Brazilia. Această mutație, denumită N501Y, este situată la nivelul proteinei Spike a coronavirusului. Vârful care se găsește pe suprafața sa îi permite să se atașeze celulelor umane. De acolo ele pot fi penetrate, jucând așadar un rol esențial în infecția virală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O spadă care datează din secolul XVI, descoperită la Stâncești

Luni, 8 Martie 2021
237

O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul ...

Un bebeluș în vârstă de doar trei zile, diagnosticat cu Covid-19

Luni, 8 Martie 2021
311

Un bebeluş de trei zile, născut prematur, a fost diagnosticat cu Covid imediat după naştere.Mama copilului a venit la maternitate cu dureri cauzate de naştere, pe data de 5 martie, deşi sarc...

Etapa 27: Tot mai multe calcule pentru Play-Off. FC Botoșani condamnată să învingă în meciurile care urmează

Luni, 8 Martie 2021
401

A mai trecut o etapă, iar echipele încep să calculeze scenariile în care se vor califica. Ultimele 4 etape aduc o luptă în 6 pentru 3 locuri, după ce granzii FCSB, CFR și Craiov...