Pastila anti-COVID-19 ajunge luni în România

Pastila anti-COVID-19 ajunge luni în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că luni vor ajunge la noi în țară 50.000 de cutii cu Molnupiravir, pastilele americane anti-COVID-19, scrie Antena3.  

"Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer ne-a pus multe condiții, nu am reușit cu ei. Ne cereau să facem un fond național prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului. Ne vedem de treabă, asta e situația, în week-end extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul țării", a spus, joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Molnupiravir poate fi administrat pacienților cu risc crescut și simptomaticilor.

România a înregistrat miercuri cel mai mare număr de infectări în 24 de ore de la începutul pandemiei. 34.255 noi cazuri au fost confirmate într-o singură zi. Iar acesta nu a fost singurul record din buletinul de astăzi, ci și numărul uriaș de teste, peste 100.000. Niciodată nu a existat un număr atât de mare în țara noastră, deși știm că în nenumărate rânduri medicii au spus că testarea este esențială în controlul pandemiei.

Din fericire, varianta Omicron, deși are o transmisibilitate mult mai mare decât Delta, nu dă forme atât de grave, iar numărul pacienților e în continuare scăzut, la fel și numărul deceselor.

Medicamentul molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la final de 2021.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
802

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...