Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de medici de familie au încheiat contracte de testare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani.

Alina Mustiață, directorul CAS, a declarat în cadrul unei conferințe de presă din cursul zilei de vineri, susținută la sediul Instituției Prefectului, că au încheiat contracte cu 78 de medici de familie, care desfășoară activitate de testare.

Potrivit acesteia, din totalul medicilor de familie 59 sunt din mediul rural și 19 din mediul urban.

La data de astăzi avem încheiate 78 de contracte cu medicii de familie din județul Botoșani, care desfășoară activitate de testare. Dintre aceștia, 19 sunt din mediul urban și 59 din mediul rural. Din cei 59 de medici de familie din mediul rural, care au încheiate contracte pentru testare, un număr de 40 de medici desfășoară activitate și în centrele de permanență. Din cei 19 din mediul urban numai 9 desfășoară activitate de testare în aceste centre de permanență. În municipiul Botoșani funcționează un singur centru de permanență, iar patru din cei cinci medici care desfășoară activitate în acest centru, în urma discuțiilor purtate de CAS, DSP cu aceștia, au încheiat contract pentru testare”, a declarat Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani.

Aceasta a reamintit și programul centrelor de permanență, unde se pot adresa botoșănenii.

Programul de activitate în cadrul centrului de permanență este de luni până vineri, între orele 15:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică, și în timpul sărbătorilor legale este de la 08:00 la 20:00. Noi am afișat pe site-ul CAS la rubrica informații asigurați atât lista medicilor care au încheiat contracte pentru testare cu adresele dumnealor, numerele de telefon, adrese de email, cât și programul de activitate din centrele de permanență. Aceste informații vor fi actualizate lunar. Doar la Bucecea este un centru fix, unde toți medicii se duc în aceeași locație. De aceea, persoanele care sunt eligibile pentru testare se pot programa, pot suna, dar întâi de toate trebuie să se uite pe site-ul CAS pentru a vedea ce medic este de gardă în acel moment”, a completat oficialul.

Directorul CAS a mai spus că cetățenii pot apela la serviciile de testare ale oricărui medic de familie care a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, chiar dacă nu este înscris la acesta.

„Activitatea de testare se poate realiza și în cadrul cabinetului de medicină de familie, dar asta decide fiecare medic. Activitatea de testare se acordă indiferent de statutul persoanei, iar medicul de familie nu poate percepe sume suplimentare pentru testare. De acest serviciu beneficiază toate persoanele înscrise pe lista medicului de familie, eligibil la testare, dar și cei care nu sunt înscriși la acel medic de familie. Noi primim cereri în continuare pentru activitatea de testare și sperăm să îi convingem pe toți pentru a face această activitate și pentru a se degreva UPU”, a adăugat Alina Mustiață.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
593

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
987

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
623

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...