Pacienta de 250 de kg refuzată la internare de mai multe spitale, din cauza greutății, a fost transferată la Botoșani

Pacienta de 250 de kg refuzată la internare de mai multe spitale, din cauza greutății, a fost transferată la Botoșani

Cazul pacientei care cântăreşte 240 de kilograme şi care ar fi fost refuzată de mai multe spitale pentru internare a ajuns şi în atenţia ministrului Sănătăţii. Acesta promite un proiect care să rezolve problema, scrie observatornews.ro.

Femeia de 59 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut, însă mai multe spitale au refuzat să o interneze pe motiv că nu au un pat special pentru pacienţii supraponderali. Un medic este anchetat disciplinar tocmai pentru că s-ar fi opus internării, iar familia caută soluţii ca să trateze boala de bază.

Cazul de la Botoşani îl determină pe ministrul Sănătăţii să se gândească la o soluţie pe termen lung pentru pacienţii cu obezitate morbidă, în condiţiile în care acum extrem de puţine unităţi medicale au resurse să trateze astfel de pacienţi.

„Recunosc că nu a fost o problemă pe care să o aprofundăm, dar o să o aprofundăm şi o să avem o soluţie pentru pacienţii cu obezitate morbidă. Sau, dacă nu există paturi, nu sunt paturi, o să încercăm să rezolvăm printr-un proiect acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

A rămas în mașină timp de 5 ore, întinsă pe jos

Femeia a cerut ajutor după ce a căzut în casă, pe gresie, și s-a lovit la genunchi. A fost transportată la spitalul din Dorohoi cu autospeciala ISU pentru victime multiple, pentru că o targă dintr-o ambulanţă obişnuită nu ar fi putut să o susţină.

A rămas în mașină timp de 5 ore, întinsă pe jos, până când s-a decis să fie mutată de 12 oameni în camera de gardă, unde a fost pusă tot pe jos, pe două saltele.

„Pacienta a fost internată în secţia chirurgie. Evoluţia medicală a fost foarte bună, supravegheată de aproape. Consultul interclinicii efectuate de toţi colegii care au fost implicaţi în caz. Cred că va trebui internată şi tratată într-o clinică specializată pentru obezitate morbidă”, a precizat și Andrieș Valerian, managerul spitalului municipal din Dorohoi.

Familia pacientei cere disperată ajutorul

Pentru asta însă ar trebui să ajungă la o clincă privată din Bucureşti, care tratează astfel de cazuri. Costul intervenţiei este de aproximativ 13.000 de euro, bani pe care familia nu-i are.

„Noi sperăm din tot sufeltul şi cerem ajutor tuturor celor care pot să ne ajute să ajungem la Bucureşti unde este singura unitate care poate să trata boala pe care o are dumneaei, adică obezitate morbidă”,  transmite familia pacientei.

Medicul care ar fi avut o atitudine agresivă cu familia acesteia şi a refuzat să o trateze este cercetat disciplinar. Între timp, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean din Botoşani, unde a rămas internată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
98

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
874

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
407

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...