Caz revoltător la Spitalul din Dorohoi. O pacientă de 240 kilograme ar fi fost ținută întinsă pe jos, timp de 17 ore

Caz revoltător la Spitalul din Dorohoi. O pacientă de 240 kilograme ar fi fost ținută întinsă pe jos, timp de 17 ore

Caz revoltător în spitalul din Dorohoi, după ce o pacientă de peste 240 de kilograme ar fi fost ținută întinsă pe jos la Urgențe, timp de 17 ore. Unitatea medicală nu avea un pat special și nici aparatură pentru pacienți cu obezitate morbidă.

Rudele au cerut transferul femeii, însă, pentru că nici acest lucru n-a fost posibil, au izbucnit, iar medicul de gardă le-ar fi vorbit urât. În final, reprezentanții spitalului au cumpărat un pat special și anchetează incidentul.

Femeia de 59 de ani a cerut ajutor după ce a căzut în casă, pe gresie, și s-a lovit la genunchi. A fost transportată la spitalul din Dorohoi cu autospeciala ISU pentru victime multiple. A rămas în mașină timp de 5 ore, întinsă pe jos, până când s-a decis să fie mutată - de 12 oameni - în camera de gardă. A fost pusă tot pe jos, pe două saltele. Înăuntru, rudele s-au revoltat și au cerut rapid transferul, relatează ȘtirileProTV.ro.

Cum femeia avea o posibilă fractură la genunchi, avea nevoie de investigații radiologice. Medicul de gardă ar fi sunat la alte două spitale din zonă, dar nici acelea nu aveau pat pentru pacienți obezi sau computer tomograf care să susțină un pacient cu greutate peste 180 de kilograme. Situația a escaladat rapid.

Adrian Melniciuc, fiul pacientei: „A stat în salvare de la 5 și ceva au luat-o de acasă, la 6 la spital, până la 11 jumătate, când au dat-o jos. Nu i-a pus o perfuzie, nu i-a pus nimic."

Mihaela Anton, ruda pacientei: „Sângerezi, mori, trăiești, ai aer, tu nu ai văzut pacienta aia cum arată. Nu poți să o trimiți acasă fără să vezi. Vorbesti urât și răstit, tot tu chemi poliția."

Pacienta a fost ținută la camera de gardă, pe jos, 12 ore, până când a fost adus un pat special cumpărat de spital și a rămas internată.

Medicul de gardă este anchetat acum intern pentru modul cum le-a vorbit rudelor pacientei.

Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi: „Noi trebuie să avem o atitudine decentă față de pacienți, să îi înțelegem și să le susținem suferința și să ajutăm bineînțeles cât putem. Masa nu rezită la asemenea greutate și atunci s-a luat legătură cu spitalul județean Botoșani și Spitalul Județean Suceava. Răspunsul a fost același: nu există posibilitatea investigațiilor. Trebuie automat un ecograf superperformant în care fasciculele de ultrasunet să penetreze stratul adipos."

Echipamentele medicale necesare se găseau la Iași. Managerul spitalului din Dorohoi spune că va împrumuta zilele următoare un aparat radiologic portabil, pentru a ajuta pacienta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
61

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
848

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
398

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...