Pacientă de 101 ani diagnosticată cu Covid-19, tratată cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Pacientă de 101 ani diagnosticată cu Covid-19, tratată cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași pleacă acasă la cei dragi după 10 zile de spitalizare. Este vorba de o pacientă în vârstă de 101 ani, care a fost diagnosticată de cadrele medicale cu infecție Covid-19.

Pacienta s-a adresat inițial Spitalului Clinic din Pașcani acuzând dispnee, tuse productivă de aproximativ 2 zile, iar de acolo a fost dirijată către UPU Spiridon unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de Covid-19.

La internare avea o stare generală influențată, afebrilă, conștientă, greu cooperantă. De asemenea, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronică, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică.

Deși a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente, scrie radioiași.ro.

După ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, pacienta coopera cu personalul medical având un singur gând, de a se face bine și de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate, a fragilității acestei vârste, a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru Covid-19 a fost un succes.

„Suntem mulțumiți și bucuroși că dorința pacientei noastre este pe cale de a se îndeplini. Aparținătorii acesteia vor ține legătura cu medicul curant pentru a fi informați cu privire la conduita terapeutică ce trebuie respectată și necesitatea următorului control”, precizează reprezentanții unității sanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
2

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
26

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
87

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...