OMS anunță că al doilea an de pandemie va fi mai mortal. Deja s-a înregistrat un număr de alarmant de noi cazuri

OMS anunță că al doilea an de pandemie va fi mai mortal. Deja s-a înregistrat un număr de alarmant de noi cazuri

OMS anunță că al doilea an de pandemie va fi mai mortal decât 2020. Brazilia înregistrează un număr alarmant de noi cazuri, în timp ce Europa raportează scăderi ale infectărilor.

Cazurile de infectare cu coronavirus au scăzut, la nivel global, în această săptămână. Un raport al OMS arată, însă, că numărul de cazuri confirmate cu noul virus este încă ridicat. În Brazilia au fost raportate cele mai multe cazuri de coronavirus în această săptămână.

OMS anunță că în anul curent se vor raporta mai multe cazuri de deces decât în 2020, pe fondul infectărilor cu noul coronavirus.

Europa a înregistrat cea mai mare scădere a cazurilor Covid-19

Cazurile de infectare cu coronavirus au scăzut cu 12%, la nivel global, în această săptămână față de cea anterioară.

Europa este cea care a înregistrat cea mai semnificativă scădere a cazurilor Covid-19 din întreaga lume. Statele europene au raportat, în total, cu 26% mai puține cazuri de infectare decât săptămâna trecută.

„Toate regiunile au raportat o scădere a cazurilor noi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi a fost similară cu săptămâna precedentă”, transmite OMS.

La nivel global, cazurile confirmate Covid-19 au înregistrat o creștere semnificativă, luna trecută.

„COVID-19 a luat deja peste 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, care se anunță a fi mult mai mortal decât primul”, a spus șeful OMS.

Numărul deceselor în rândul copiilor din Brazilia, pe fondul pandemiei de coronavirus, a crescut alarmant. Medicii discută despre o nouă tulpină, de două ori mai contagioasă decât prima și care poate reinfecta persoane care au trecut deja prin boală.

Infecționiștii specialiști care studiază noua tulpină a coronavirusului au transmis că, în cazul de față, este vorba despre varianta P.1 a noului virus, care este mult mai periculoasă decât varianta tipică a acestuia. Ea își are rădăcinile în Brazilia și este de două ori mai contagioasă decât prima tulpină a coronavirusului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1055

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
303

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
261

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...