O veste alarmantă pentru cei vaccinați cu Pfizer și Moderna. Dezvăluiri de ultimă oră ale specialiștilor

O veste alarmantă pentru cei vaccinați cu Pfizer și Moderna. Dezvăluiri de ultimă oră ale specialiștilor

Experții la Siguranța medicamentelor din Southampton au folosit sisteme de raportare din Marea Britanie, Statele Unite și UE pentru a estima frecvența miocarditei și pericarditei după vaccinurile pe bază de ARNm.

Miocardita şi pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecţiilor sau a bolilor autoimune. Rapoartele au sugerat că afecțiunile au fost mai frecvente în rândul bărbaților. Ratele de raportare au sugerat că ambele afectiuni sunt foarte rare și că evoluția clinică tipică este ușoară, cu recuperare completă în majoritatea cazurilor.

Rapoartele au mai sugerat că cele două afecțiuni au fost mai frecvente în rândul bărbaților, au avut loc mai des după o a doua doză de vaccin și au afectat în principal persoanele mai tinere.

Cercetătorii arată că rata miocarditei și pericarditei va crește

Aceasta este o constatare importantă, deoarece, pe măsură ce vaccinarea din întreaga lume progresează, rata miocarditei și pericarditei va crește, susțin autorii studiului.

Autoritățile de reglementare ar trebui să continue să monitorizeze efectul pe care vaccinurile pe bază de ARN mesager le-ar putea avea asupra inimii.

O versiune pre-tipărită a lucrării de cercetare este disponibilă pe serverul medRxiv, în timp ce articolul este supus unei evaluări.

Miocardita și pericardita au fost recunoscute ca afecțiuni adverse rare după vaccinarea cu serurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna.

Prima dată au fost identificate în Israel în mai 2021, unde 148 de cazuri de miocardită au fost raportate în decurs de 30 de zile de la imunizare, de obicei după o a doua doză.

Acest lucru a determinat Ministerul Sănătății israelian să lanseze o investigație cu privire la o posibilă legătură între cazurile de miocardită și vaccinare. Ulterior, și alte cazuri de miocardită și pericardită au fost raportate în numeroase țări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie de 86 de ani băgată în spital de propriul fiu, pentru băutură

Marţi, 26 Octombrie 2021
612

O bătrână de 86 de ani, din Vorona, a ajuns la spital după ce a fost bătută de proriul fiu. Femeia a ajuns, vineri, la spital cu o ambulanță, plină de vânătăi şi le-a spus cadre...

Cum au ajuns câteva comune din Botoşani bătaia de joc a unei firme de stat la care sunt acţionare

Marţi, 26 Octombrie 2021
649

Două comune din judeţul Botoşani au investit milioane de euro în reţele de canalizare, dar nu le pot folosi legal pentru că nu au fost preluate de singurul operator regional autorizat, o fi...

ANM: Vreme mai rece în această săptămână

Marţi, 26 Octombrie 2021
163

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea se va încălzi între 1 şi 4 noiembrie, &i...