O nouă recomandare despre vaccinul Anti Covid 19

O nouă recomandare despre vaccinul Anti Covid 19

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franța a recomandat ca persoanele care au contractat anterior COVID-19 să primească doar o doză de vaccin.

Autoritatea franceză este prima din lume care emite o astfel de recomandare.

HAS a declarat într-o declarație că datele actuale sugerează că „persoanele care au fost deja infectate păstrează o memorie imună”, indiferent dacă boala lor a fost simptomatică sau nu.

"Acest lucru face HAS să propună o singură doză persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2, indiferent de cât timp au fost infectate. Această doză unică de vaccin va acționa ca un rapel", spune HAS.

Autoritatea recomandă administrarea dozei unice de vaccin la trei - șase luni de la contractarea virusului.

Recomandarea este în linie cu rezultatele a două studii lansate la începutul acestei luni, care au comparat răspunsurile la anticorpi pentru persoanele care primesc două doze și persoanele infectate anterior care primesc o singură doză.

Studiile cercetătorilor din New York și Paris au examinat 109 persoane - dintre care 68 nu avuseseră niciodată COVID-19 și 41 care au dat teste pozitive anterior. Ei au descoperit că la două săptămâni după o singură doză, persoanele care anterior luptaseră împotriva bolii aveau concentrații de anticorpi care erau la fel de mari sau de până la 10 ori mai mari decât nivelurile observate la persoanele neinfectate care primiseră două doze de vaccin.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mobilizare impresionantă a pompierilor și medicilor pentru salvarea celor patru victime! (Video)

astăzi, 16:40
305

Pompierii cu două autospeciale și kit-uri de salvare din spații înguste, precum și trei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă, dar și două ambulanțe SAJ au fost prezente în...

Două dintre cele trei victime au decedat, una a fost transportată la Iași cu elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 16:08
270

Echipajede de prim-ajutor au descoperit trei bărbați aflați în stop cardio-respirator. Toți trei au beneficiat de manevre de resuscitare, dar, din nefericire, doar unul a răspuns și a fost...

Tragedie la o fabrică de cașcaval din Botoșani, a fost solicitat și elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 14:33
7359

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații &ici...