O botoșăneancă de 48 de ani, infectată cu virusul West Nile este internată la Iași

O botoșăneancă de 48 de ani, infectată cu virusul West Nile este internată la Iași

O femeie, în vârstă de 48 de ani, din Copălău, județul Botoșani, este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în urma infectării cu virusul West Nile.

Pacienta a fost dusă iniţial la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cu suspiciune de atac cerebral, după ce i s-a făcut rău şi a căzut în via unde lucra. Examenul CT şi consultul neurologic au exclus acest diagnostic, ea fiind direcţionată către spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră de 38 grade, cefalee, vertij şi vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea puncţiei lombare care a confirmat un diagnostic iniţial de meningită pentru care s-a iniţiat imediat tratamentul. Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile. Simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii dar pot provoca şi meningită", a declarat medicul Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţiopase din Iaşi, potrivit ziaruldeiași.ro.

Pacienta se află sub tratament şi beneficiază inclusiv de suport psihologic întrucât a prezentat atacuri de panică, insomnii, dar se confruntă şi cu un sindrom anxios.

Ea va mai rămâne câteva zile internată în spital. Este al treilea caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile înregistrat în acest an la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în ultima săptămână, în România, s-au îmbolnăvit cu acest virus un număr de 13 persoane, numărul total ajungând la 37.

Cele 37 de cazuri au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, adică 6 iunie, până la data de 15 septembrie.

S-au înregistrat două decese: unul în judeţul Constanţa şi cel de-al doilea în judeţul Brăila.

Se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Virusul transmis de țânțari cauzează cele mai multe cazuri de infecție cu West Nile. Majoritatea persoanelor infectate cu virusul West Nile fie nu dezvoltă simptome, fie se confruntă doar cu febră și dureri de cap ușoare. Cu toate acestea, unele persoane dezvoltă o boală care poate pune viața în pericol, boala care include inflamația la nivelul măduvei spinării sau al creierului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
950

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1352

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
638

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...