Numărul persoanelor imunizate împotriva COVID-19 s-a dublat în ultimele două săptămâni

Numărul persoanelor imunizate împotriva COVID-19 s-a dublat în ultimele două săptămâni

Numărul persoanelor care se imunizează împotriva virusului COVID-19, în centrele de vaccinare din județul Botoșani, s-a dublat, în ultimele două săptămâni, potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

„În ceea ce privește vaccinările pe ultimele 24 de ore, ieri (n.r.: marți) s-au vaccinat 282 de persoane cu doza 3, cu Pfizer 166, Johnson 311 persoane și 7 persoane cu Moderna. Numărul de persoane care se vaccinează, în ultimele două săptămâni, a crescut. Dacă în ultimele două-trei săptămâni aveam 160 de persoane pe 24 de ore, acum avem 300, fără doza 3, vorbesc despre cei care fac prima doză, avem în jur de 300 pe zi, aproximativ”, a afirmat Adăscăliței, miercuri, într-o conferință de presă.

Oficialul DSP a adăugat că nu s-au raportat reacții adverse în urma administrării serului.

Autoritățile sanitare organizează, în acest weekend, în spațiul Patinoarului din Parcul de Agrement „Cornișa”, un maraton de vaccinare, la care doritorii se pot imuniza fără programare în prealabil.

Rata de infectare cu noul coronavirus era, miercuri, de 3,60 îmbolnăviri la mia de locuitori, fiind active peste 1.700 de cazuri.

 

Spune-ne opinia ta